Collega’s voetballen tegen mekaar in topper tussen Houthulst en Proven

Jelle Vanbelleghem en Ruben Dequeker staan komende zaterdag tegenover elkaar. (Foto EG)
Redactie KW

Vanavond ontvangt WS Houthulst in derde provinciale A TSC Proven. Een duel waarin collega’s Jelle Vanbelleghem (WS Houthulst) en Ruben Dequeker (TSC Proven) tegenover elkaar. Ze werken allebei bij Steyaert Verzekeringen in Ieper.

Jelle Vanbelleghem werkt bij het kantoor als accountmanager. Ruben Dequecker is er dossierbeheerder. “Ik werk sinds mei 2017 bij Verzekeringen Steyaert waar ik het eerste jaar werd begeleid door Jelle”, steekt Ruben van wal. “Maar het is niet omdat hij mij op beroepsvlak begeleidde dat ik hem komende zaterdag een cadeau doe.”

“Ik speel wel bij Proven, maar ik woon in Poperinge samen met mijn vriendin Floriane”, vertelt Ruben. “Ik heb gedurende mijn volledige jeugd bij TSC Proven gespeeld. Ik heb het nooit bij een andere ploeg geprobeerd. Ik weet niet meer precies wanneer ik exact in de eerste ploeg van TSC Proven stond maar herinner mij wel dat ik als jeugdvoetballer soms op de bank bij de eerste ploeg zat. Geleidelijk ben ik dan in het eerste elftal geraakt. Ik speel op de rechterflank. Vorig seizoen werd ik dikwijls als rechterverdediger uitgespeeld maar dat is niet mijn beste positie. Momenteel staan we knap op de vierde plaats op 4 punten van Westrozebeke en Staden. Bij de aanvang van het seizoen waren er geen specifieke verwachtingen maar een eindronde dit jaar zou mooi zijn, ook al is dit zeker geen must.”

Collega's voetballen tegen mekaar in topper tussen Houthulst en Proven
© VDB

“Over de middag wordt hier dagelijks over voetbal gepraat en zeker over de wedstrijd van zaterdag. Het duel tussen Proven en Houthulst is dikwijls een geladen match. Hun aanvallend vermogen is één van hun sterke punten maar wij zullen zeker zorgen voor een sterk blok. Als ik mij aan een pronostiekje moet wagen, voorspel ik een gelijkspel. Voor een puntje zou ik zeker tekenen. Gezien het bestuur van Houthulst kampioen of toch zeker de eindronde wil spelen, moeten zij winnen. Laten we dan maar de druk bij Houthulst leggen”, lacht Ruben.

Hopen op de eindronde

Jelle Vanbelleghem woont in Houthulst waar hij samenwoont met Emily. Ze hebben twee dochtertjes: Renée (5) en Joëlle (1). “Ik begon bij Passendale te voetballen”, vertelt Jelle. “Via de Westhoek Verstandhouding speelde ik drie seizoenen bij Cercle Brugge. Nadien kwam ik terecht in de eerste ploeg van Boezinge waar ik twee seizoenen bleef, drie jaar bij Vlamertinge speelde en nu aan mijn zevende seizoen bij Houthulst bezig ben. Ik was 17 jaar toen ik in het eerste elftal van Boezinge speelde. Mijn uitverkoren plaats is de linkerflank. Dit seizoen hadden we op meer gehoopt maar het seizoen is nog lang. We staan op slechts zes punten van de leiders, dus alles kan nog. Momenteel is de eindronde ons doel.”

Collega's voetballen tegen mekaar in topper tussen Houthulst en Proven
© VDB

“Op het werk wordt veel over voetbal gepraat. We hebben supporters van Club Brugge, Anderlecht en Genk op kantoor. Over het provinciaal voetbal spreken alleen Ruben en ik. Er worden wel grapjes gemaakt over onze wedstrijd, maar met praten win je geen wedstrijden. Het is op het terrein dat er moet gevochten worden. Ik voorspel dat wij met 2-1 winnen. Een owngoal van Ruben zal ons de overwinning bezorgen. Hij heeft daar ervaring mee. Dit seizoen scoorde hij eens in één wedstrijd twee owngoals. Vandaar dat ik echt in onze kansen geloof”, lacht Jelle. (EG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.