Thomas Meunier moet vertrekken bij PSG

© (Foto Belga)
Redactie KW

Leonardo, sportief directeur van Paris Saint-Germain, bevestigt in een interview met Journal du Dimanche dat Rode Duivel Thomas Meunier (28) moet vertrekken. Het contract van de ex-speler van Club Brugge loopt eind deze maand af.

“Het was heel moeilijk om deze beslissing te nemen”, vertelt Leonardo in Journal du Dimanche. “Zij zijn spelers die hun stempel hebben gedrukt op de geschiedenis van de club. Je vraagt je altijd af of je nog moet voortgaan met elkaar of dat het misschien beter is het jaar te veel te vermijden. Maar ja, hier stopt het.”

Sinds de zomer van 2016 speelde Meunier voor PSG, dat hem destijds voor zes miljoen euro overnam van Club Brugge. Gedurende vier seizoenen in het Prinsenpark is de verdediger nooit helemaal zeker geweest van een basisplaats.

Door de verminderde inkomsten wegens de corona-pandemie – PSG stevent op een tekort van meer dan 200 miljoen euro af – moet er gesnoeid worden in de loonmassa, jaarlijks goed voor 300 miljoen euro aan uitgaven.

Leonardo sluit niet uit dat de aflopende contracten van de spelers nog kort verlengd worden om in augustus nog de Champions League-campagne af te werken. Het kampioenenbal werd in maart stilgelegd omwille van de coronacrisis, nadat PSG zich ten koste van Borussia Dortmund had geplaatst voor de kwartfinales.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier