Stadsbestuur Brugge investeert 140.000 euro in Jan Breydelstadion

© belga
Redactie KW

Het stadsbestuur van Brugge investeert opnieuw in het Jan Breydelstadion. Aangezien het dossier voor het nieuwe stadion muurvast zit moet de stad zo’n 140.000 euro in het stadion pompen. Dat geld dient voor herstellingswerken en de vernieuwing van de elektriciteit.

Brugge investeert opnieuw in het Jan Breydelstadion, dat aan vernieuwing toe is. Club Brugge wil een nieuw stadion bouwen aan de Blankenbergse Steenweg, maar dat dossier zit muurvast door een klacht bij de Raad van State. “Zolang dat dossier vast zit moeten we geld blijven pompen in het stadion”, zegt Brugse burgemeester Dirk De fauw. Club Brugge en Cercle Brugge staan in voor de exploitatie van het stadion terwijl de stad betaalt voor de infrastructuur.

Brugge investeert nu 140.000 euro in het stadion. Daarmee wordt het betonrot aangepakt en wordt de elektriciteit vernieuwd. “Het dossier van het nieuwe stadion ligt nu al twee jaar bij de Raad van State. We hopen dat er zo snel mogelijk duidelijkheid komt, of dat nu positief of negatief is. Het is jammer dat we moeten blijven geld pompen in het oude gebouw”, aldus burgemeester De fauw.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier