Mathew Ryan verkozen tot Australisch Voetballer van het Jaar

© BELGA
Redactie KW

De voormalige goalie van Club Brugge, sinds deze zomer onder de lat bij de Spaanse topclub Valencia, werd tweemaal in de bloemetjes gezet tijdens de ‘Professional Football Association Footballer of the Year Awards’.

Hij werd door zijn collega’s niet alleen verkozen tot Speler van het Jaar, maar werd ook onderscheiden met de Harry Kewell Medal voor de beste speler onder 23 jaar.

Ryan is pas de eerste speler sinds de oprichting van de awards in 2009 die beide trofeeën in de wacht sleept. Ook in 2014 en 2012 won hij de Harry Kewell Medal, op de erelijst van Speler van het Jaar volgt hij Mile Jedinak op.

Ryan was vorig jaar niet alleen outstanding bij Club Brugge, maar deed het ook uitstekend bij de Australische nationale elf. Met de Socceroos won hij in januari op eigen bodem de AFC Asian Cup, Ryan werd eveneens verkozen tot doelman van het toernooi.

De 23-jarige Ryan speelde sinds 2013 voor Club Brugge. Hij werd de voorbije twee seizoenen verkozen tot doelman van het jaar in de Belgische competitie en in juli tekende hij een zesjarig contract bij Valencia. “Dat je zo’n award krijgt, waarvoor gestemd wordt door je collega’s, is een hele eer. Je speelt voetbal om je land op een zo hoog mogelijk niveau te vertegenwoordigen. Ik doe er alles aan om succesvol te zijn bij de Socceroos en bij Valencia”, klonk het.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier