De 20-jarige Openda is sinds 2015 bij Club Brugge aan de slag. Afgelopen seizoen speelde hij in totaal 25 wedstrijden in het team van coach Philippe Clement, maar beslissend zijn blijft een heikel punt voor de centrumspits, die afklokt op een doelpunt en drie assists. Tijdens het seizoen 2020-2021 kan Openda dus in de Nederlandse Eredivisie ervaring opdoen.

Club plukte Openda in 2015 weg uit de jeugdopleiding van Standard.

"Ik ben heel blij met de kans die Vitesse mij geeft", zegt Openda over zijn overstap. "De laatste twee seizoenen heb ik al behoorlijk wat ervaring op kunnen doen, maar bij Vitesse wil ik de volgende stap in mijn carrière zetten. De vaste spits worden en veel goals maken. Daar ga ik alles voor geven."

Technisch directeur Johannes Spors verwacht bij Vitesse veel van de jonge aanvaller. "Het was duidelijk dat we op zoek waren naar aanvallende impulsen. Loïs is een pijlsnelle aanvaller, die goed de ruimtes weet te benutten. Loïs staat te boek als een veelbelovend talent, dat zelfs al Champions League-ervaring in de benen heeft. We hopen dat hij zijn ontwikkeling door blijft zetten. Dan gaan we veel plezier aan hem beleven."

(Belga)

De 20-jarige Openda is sinds 2015 bij Club Brugge aan de slag. Afgelopen seizoen speelde hij in totaal 25 wedstrijden in het team van coach Philippe Clement, maar beslissend zijn blijft een heikel punt voor de centrumspits, die afklokt op een doelpunt en drie assists. Tijdens het seizoen 2020-2021 kan Openda dus in de Nederlandse Eredivisie ervaring opdoen. Club plukte Openda in 2015 weg uit de jeugdopleiding van Standard."Ik ben heel blij met de kans die Vitesse mij geeft", zegt Openda over zijn overstap. "De laatste twee seizoenen heb ik al behoorlijk wat ervaring op kunnen doen, maar bij Vitesse wil ik de volgende stap in mijn carrière zetten. De vaste spits worden en veel goals maken. Daar ga ik alles voor geven." Technisch directeur Johannes Spors verwacht bij Vitesse veel van de jonge aanvaller. "Het was duidelijk dat we op zoek waren naar aanvallende impulsen. Loïs is een pijlsnelle aanvaller, die goed de ruimtes weet te benutten. Loïs staat te boek als een veelbelovend talent, dat zelfs al Champions League-ervaring in de benen heeft. We hopen dat hij zijn ontwikkeling door blijft zetten. Dan gaan we veel plezier aan hem beleven."(Belga)