Club Brugge makkelijk, maar zonder veel glans voorbij Moeskroen

© belga
Sam Bracke
Sam Bracke Medewerker KW

Leider Club Brugge won zaterdagavond met het kleinste verschil van Moeskroen. Het werd 1-0.

Vier wijzigingen in vergelijking met het gelijkspel van dinsdag op Galatasaray in de basiself van Philippe Clement. Vormer nam zijn vaste stekje op het middenveld weer in ten koste van Rits. Op de linksachter verdween Ricca naar de bank en kwam Sobol aan de aftrap. Voorin vielen Dennis en Openda uit de ploeg, waardoor Okereke en Schrijvers aan de match mochten beginnen.

Bij de bezoekers uit Moeskroen toch een aantal verrassingen in de elf van Bernd Hollerbach. Antonov en Perica, vorige week nog trefzeker tegen Genk, begonnen op de bank. Verder was De Medina er voor het eerst dit seizoen niet bij. Van Durmen, Campins en Olinga waren de drie nieuwe namen in de basis.

Al na 18 seconden was het bijna prijs voor blauw-zwart. Okereke werd diep gestuurd en bediende Diatta, die net niet voorbij Vasic geraakte. De bezoekers reageerden via een schuchtere poging van Garcia, maar Mignolet kon makkelijk vangen. Nadien viel het op vlak van kansen wat stil, maar de thuisploeg legde wel zijn wil op met dominant voetbal en bij vlagen knappe combinaties. De laatste pass was echter telkens te onzuiver om tot uitgespeelde mogelijkheden te komen.

Club Brugge makkelijk, maar zonder veel glans voorbij Moeskroen
© BELGA

Tot Schrijvers in minuut 18 het leer perfect op het hoofd van Vanaken schilderde. De Brugse patron kopte zijn negende competitiegoal – zijn vijfde met het hoofd – makkelijk voorbij Vasic: 1-0. De bezoekers bleven ook na de openingstreffer het spel ondergaan, maar prikten wel af en toe tegen. Zo krulde Olinga de bal maar een metertje voorbij de tweede paal. Ook Garcia zijn afstandspoging belandde maar nipt naast.

Ook Hans kan al eens missen

Met de rust in zicht zette het thuispubliek de kelen nog eens open. Het inspireerde blauw-zwart tot een extra versnelling: Vanaken stuurde Vormer diep, die teruglegde op Schrijvers, maar zijn poging werd nog net afgeblokt. Een paar minuten later kreeg Vanaken vanop de stip de uitgelezen kans op zijn tweede. Van Durmen had immers een domme overtreding begaan op Vormer. Maar ook Hans is niet feilloos. Hij trapte de elfmeter binnen het bereik van Vasic, nog maar zijn tweede penaltymisser in zijn carrière, waardoor het 1-0 bleef bij de rust.

Ook na de pauze was de eerste kans voor de alomtegenwoordige Vanaken. De Limburger mocht alleen op doel af, maar tikte de bal net iets te ver voor zich uit. Blauw-zwart bleef de wit dicteren, maar door de behoudende aanpak van de Henegouwers bleef het moeilijk om veel uitgespeelde kansen bij elkaar te voetballen.

Comeback van Vossen, nog steeds heel geliefd in Jan Breydel

Vlak na het uur bracht Clement Rits voor Balanta. Het thuispubliek bleef met de krappe voorsprong op zijn honger zitten. Vormer dribbelde zich in de zestien oog in oog met Vasic, maar de bezoekende doelman had andermaal een knappe redding in huis. De thuisaanhang scandeerde tijdens zijn opwarming al meermaals de naam van Jelle Vossen. Het applaus was dan ook groot toen de Brugse spits mocht invallen, zijn eerste speelminuten sinds begin augustus op Oostende. En Jelle liet zich meteen opmerken, met een stevige charge op Boya, die minutenlang geveld bleef liggen.

Club Brugge makkelijk, maar zonder veel glans voorbij Moeskroen
© BELGA

In het slotkwartier slopen er plots meer en meer slordigheden in het spel van de thuisploeg. Niet dat Moeskroen aanspraak maakte op de gelijkmaker, maar het bleef toch uitkijken voor blauw-zwart – je weet maar nooit. Kansen voetbalden de bezoekers echter niet meer bij elkaar, waardoor Club er weer drie punten bij mag tellen. Een zege zonder veel glans, maar zeker na een zware midweekmatch op Galatasaray tellen enkel de drie punten.

Woensdag komt blauw-zwart alweer in actie. Dan trekt het voor de beker richting Oostende.

Club Brugge-Moeskroen 1-0.

Doelpunt: 18′ Vanaken 1-0.

Club Brugge: Mignolet, Mata, Mechele, Deli, Sobol, Balanta (63′ Rits), Vormer, Vanaken, Diatta, Schrijvers (85′ De Ketelaere), Okereke (71′ Vossen).

Moeskroen: Vasic, Ciranni, Queiros, Godeau (66′ Huyghebaert), Campins, Wimmer (46′ Mohamed), Boya, Van Durmen, Garcia, Osabutey (79′ Perica), Olinga.

Gele kaarten: 24′ Osabutey, 87′ Campins.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier