Blauw-zwart was voor de match al zeker van de derde plaats (en een ticket voor de zestiende finales van de Europa League) door het 2-0 verlies van Monaco bij Atlético Madrid. Dortmund stoot door het gelijkspel samen met Atlético Madrid door naar de achtste finales van de Champions League.

Club Brugge, met Sofyan Amrabat verrassend in de basis, kon door het verlies van Monaco vrijuit voetballen maar moest vanaf de aftrap het initiatief aan de thuisploeg laten. Na tien minuten volgde een eerste waarschuwing. Pulisic verscheen alleen voor Horvath, maar schoot recht op de Amerikaanse goalie.

Dortmund, met Axel Witsel op het middenveld als regisseur, bepaalde het tempo en kreeg na een half uur dé kans op 1-0. Aanvoerder Reus legde het leer oog in oog met Horvath echter naast de goal. Zo gingen we rusten met 0-0.

Na de pauze bleef de Duitse druk aanhouden maar Club verdedigde met hand en tand. Leko voerde een kwartier voor tijd zijn eerste wissel door met Rits voor Dennis. Die had net daarvoor met een schot voorlangs voor de beste Brugse kans getekend. Ook Openda en Decarli kregen nog enkele speelminuten maar de 0-0 bleef op het bord. Bij de thuisploeg moest Witsel in de slotfase nog (licht geblesseerd) naar de kant.

Op 11 december staat de zesde en laatste speeldag in groep A op het programma. Club ontvangt dan Atlético, Dortmund trekt naar Monaco. In het klassement leidt Atlético met 12 punten voor Dortmund (10 punten). Club is derde met 5 punten. Voor Monaco, 1 punt, zit het Europese avontuur er bijna op.

Blije en trotse Leko

Ivan Leko was een gelukkige coach van Club Brugge. "Dit is fantastisch, een historisch resultaat", zei de Kroaat in een eerste reactie. "Dortmund doet het fantastisch in de Bundesliga en de Champions League, maar ons plannetje werkte bijna perfect. Dortmund creëerde weinig kansen. We wisten op voorhand dat we weinig balbezit zouden hebben, maar met Vanaken en Dennis waren we ook gevaarlijk. Ik ben blij en trots met wat we hier hebben getoond."

© Foto Belga

(Belga)

Blauw-zwart was voor de match al zeker van de derde plaats (en een ticket voor de zestiende finales van de Europa League) door het 2-0 verlies van Monaco bij Atlético Madrid. Dortmund stoot door het gelijkspel samen met Atlético Madrid door naar de achtste finales van de Champions League.Club Brugge, met Sofyan Amrabat verrassend in de basis, kon door het verlies van Monaco vrijuit voetballen maar moest vanaf de aftrap het initiatief aan de thuisploeg laten. Na tien minuten volgde een eerste waarschuwing. Pulisic verscheen alleen voor Horvath, maar schoot recht op de Amerikaanse goalie. Dortmund, met Axel Witsel op het middenveld als regisseur, bepaalde het tempo en kreeg na een half uur dé kans op 1-0. Aanvoerder Reus legde het leer oog in oog met Horvath echter naast de goal. Zo gingen we rusten met 0-0.Na de pauze bleef de Duitse druk aanhouden maar Club verdedigde met hand en tand. Leko voerde een kwartier voor tijd zijn eerste wissel door met Rits voor Dennis. Die had net daarvoor met een schot voorlangs voor de beste Brugse kans getekend. Ook Openda en Decarli kregen nog enkele speelminuten maar de 0-0 bleef op het bord. Bij de thuisploeg moest Witsel in de slotfase nog (licht geblesseerd) naar de kant. Op 11 december staat de zesde en laatste speeldag in groep A op het programma. Club ontvangt dan Atlético, Dortmund trekt naar Monaco. In het klassement leidt Atlético met 12 punten voor Dortmund (10 punten). Club is derde met 5 punten. Voor Monaco, 1 punt, zit het Europese avontuur er bijna op.Ivan Leko was een gelukkige coach van Club Brugge. "Dit is fantastisch, een historisch resultaat", zei de Kroaat in een eerste reactie. "Dortmund doet het fantastisch in de Bundesliga en de Champions League, maar ons plannetje werkte bijna perfect. Dortmund creëerde weinig kansen. We wisten op voorhand dat we weinig balbezit zouden hebben, maar met Vanaken en Dennis waren we ook gevaarlijk. Ik ben blij en trots met wat we hier hebben getoond."(Belga)