Bondsparket vraagt drie speeldagen schorsing voor Loïs Openda

Openda liet zich na de pauze in negatief opzicht opvallen met een gemene overtreding op de enkels van Boli. © belga
Redactie KW

Het bondsparket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft Club Brugge-aanvaller Loïs Openda een voorstel tot minnelijke schikking van drie wedstrijden en een boete van 3.000 euro gedaan. In de competitiewedstrijd van vrijdagavond tegen STVV werd Openda met een rode kaart van het veld gestuurd voor een overtreding op Boli.

Openda liet zich na de pauze in negatief opzicht opvallen met een gemene overtreding op de enkels van Boli. Na het raadplegen van de VAR kreeg de jonge spits een rode kaart, hij stond nog geen kwartier op het veld.

Als Club akkoord gaat, mist Openda de competitiewedstrijden tegen KV Oostende, Eupen en Charleroi. Indien niet, moeten ze eerstdaags voor de Geschillencommissie verschijnen.

Olivier Deschacht haalde als laatste man de doorgebroken Amallah neer, de verdediger mocht met rood gaan douchen.
Olivier Deschacht haalde als laatste man de doorgebroken Amallah neer, de verdediger mocht met rood gaan douchen.© BELGA

Voor Zulte Waregem-verdediger Olivier Deschacht werd er een schorsing van één wedstrijd en een boete van 1.000 euro gevraagd voor zijn rode kaart in de competitiewedstrijd op het veld van Standard. Deschacht haalde als laatste man de doorgebroken Amallah neer, de verdediger mocht met rood gaan douchen. Essevee kondigde al aan in beroep te gaan tegen het schorsingsvoorstel. “SV Zulte Waregem oordeelt dat de strenge beslissing van de ref voldoende is”, klinkt het in een mededeling.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier