Voor de lastige verplaatsing naar Genk had coach Ivan Leko slechts één wijziging in petto. Dion Cools moest na zijn mindere prestatie tegen Standard zijn plaats weer afstaan aan Krépin Diatta, die voor de tweede keer in de basis stond.

De thuisploeg nam het initiatief en eiste het balbezit op. Dat leverde nog voor het kwartier een enorme kans op. Trossard mocht alleen op doel af, maar kon Gabulov niet verschalken. De reactie van Club mocht er zijn: een voorzet van Limbombe belandde bij Vormer, die in één tijd uithaalde. Vukovic had een knappe redding in huis.

Club herstelt het evenwicht

Het was wachten tot op het halfuur voor de volgende grote kans. Diaby legde goed achteruit tot bij Vanaken, die net te slap afdrukte om te scoren. Genk plaatste daar op een paar minuten van de rust nog een afstandsschot van Mata tegenover, maar het leer zoefde een metertje naast. Ook Nakamba probeerde het nog van ver, maar een beenveeg van Vukovic hield de nul op het bord aan de pauze.

© BELGA

Blauw-zwart kwam het best uit de kleedkamer en dat leverde meteen een kans op. Vukovic bokste een voorzet van Diatta tot bij Limbombe, maar hij besloot in het zijnet. De Brugse druk hield aan en toen Colley Diaby in de zestien aantikte, werd er geen penalty gefloten. Ook de VAR greep niet in.

Het antwoord van Genk liet tot na het uur op zich wachten. Een vlotte combinatie door het centrum eindigde bij Karelis, die zijn schuiver een paar meter naast zag gaan. Net toen Genk het evenwicht weer min of meer leek hersteld te hebben, sloegen de Bruggelingen toe. Diaby dook goed de ruimte in, kapte zijn tegenstander uit en zette voor tot bij Wesley, die van dichtbij kon binnen tikken: 0-1.

© BELGA

Klasse van Trossard brengt Genk langszij

Lang kon blauw-zwart echter niet van die voorsprong genieten. Amper drie minuten later bracht Trossard met een heerlijke kopbal de bordjes alweer in evenwicht. De gelijkmaker inspireerde de Limburgers om het heft weer in handen te nemen. Trossard was zelfs dicht bij zijn tweede, maar zag na een knappe actie zijn schot op de lat uiteenspatten. In de slotfase kwam Club nog opzetten met een aantal pogingen vanop afstand, maar telkens binnen het bereik van Vukovic. De grootste kans was echter nog voor de thuisploeg. De ingevallen Cools kopte een vrije trap bijna ongelukkig in eigen doel, maar de bezoekers kwamen met de schrik vrij.

Het was al vier jaar geleden dat Club nog eens in Genk kon winnen en die statistiek blijft dus overeind. Club pakte wel zijn eerste puntje op verplaatsing en loopt voorlopig weer iets verder weg van Anderlecht, dat wel zondag nog Charleroi ontvangt.