Club Brugge-Standard eerste topper in Play-offs

© BELGA
Redactie KW

Vrijdag worden de Play-offs van de Jupiler Pro League officieel op gang geschoten.

Na de dertig speeldagen van de reguliere competitie is het nu echt ‘money time’ voor de Belgische eersteklassers. Op de eerste topper is het wachten tot maandag. Dan krijgt competitieleider en kersvers Bekerwinnaar Club Brugge met Standard Luik meteen een gevaarlijke klant over de vloer.

Magere troost voor Zulte Waregem

De eerste wedstrijd wordt vrijdagavond (20.30 uur) tussen Racing Genk en Zulte Waregem in Play-off IIa gespeeld. Beide clubs hadden zich voor de start van het seizoen ongetwijfeld meer van deze voetbaljaargang voorgesteld en voor hen is deelname aan POII dan ook maar een magere troost. Racing Genk mikte het hele seizoen op Play-off I, maar viel op de laatste speeldag van de reguliere competitie alsnog uit de top zes. Coach Alex McLeish trok intussen al zijn conclusies en besloot om zijn na dit seizoen aflopend contract niet te verlengen. Zulte Waregem kent na twee succesjaren een teleurstellend seizoen en sloot de reguliere competitie pas op de twaalfde plaats af. In de tweede wedstrijd van groep A nemen KV Mechelen en Waasland-Beveren het zondagavond (18u) tegen mekaar op.

In groep B van Play-off II staan beide wedstrijden van de eerste speeldag zaterdagavond op het programma. Om 18u ontvangt KV Oostende Lokeren, om 20 uur zakt Moeskroen-Péruwelz naar Westerlo af. Ook in Play-off III worden zaterdagavond de debatten geopend. Cercle Brugge, dat als voorlaatste uit de competitie met een bonus van drie punten mag beginnen, gaat dan in het Jan Breydelstadion op zoek naar de volle buit tegen rode lantaarn Lierse. Als de Vereniging de drie punten thuis kan houden, hebben ze meteen een bonus van zes punten en spelen de Lierenaars de rest van de Play-offs nog wat meer met het mes op de keel.

Eerste topper

Voor de start van Play-off I is het nog wachten tot zondagavond, AA Gent neemt het dan in de Ghelamco Arena op tegen KV Kortrijk. De Buffalo’s beginnen POI op de gedeelde tweede plaats en zijn een outsider voor de titel. Titelfavorieten Club Brugge en RSC Anderlecht spelen pas maandag hun eerste wedstrijden. Voor Club wacht er met de komst van Standard Luik meteen een eerste topper, regerend landskampioen Anderlecht krijgt met Charleroi de nummer zes in de stand over de vloer. Voor de Karolo’s is het de eerste keer dat ze deelnemen aan POI.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier