Kevin Hoggas langer bij Cercle Brugge

© belga
Redactie KW

De Franse middenvelder Kevin Hoggas verlengt zijn contract bij groen-zwart tot juni 2022.

De middenvelder is sinds januari 2018 bij Cercle en werd in het seizoen dat Cercle de promotie afdwong als een eerste wintertransfer binnengehaald. Hoggas kwam toen over van de Franse tweedeklasser Bourg-en Bress en groen-zwart beschouwde hem als een type box-to-box. Hij ondertekende een contract tot midden 2021. Die verbintenis werd nu met een jaar verlengd.

Tot nu toe kende de 28-jarige Fransman een wisselend parcours bij Cercle. Laurent Guyot stuurde hem in zijn tweede jaar naar de B-kern, waar hij ook bleef toen José Jeunechamps het van hem overnam. Hoggas dacht tijdens de zomer van 2019 reeds aan vertrekken, maar Fabien Mercadal viste hem het seizoen daarna weer op. Maar ook dat duurde niet lang. Cercle zette namelijk een transferoffensief in en Hoggas verdween nog maar eens op het achterplan. Toen Bernd Storck het roer overnam, had de Duitser eerst wat twijfels over hem, maar posteerde Hoggas toch in de ploeg. Hij werd een van de sterkhouders in de ploeg die zich op magistrale wijze wist te redden. Zo scoorde de Fransman in de belangrijke matchen op STVV en tegen KAA Gent.

Stabiliteit nodig

Met coach Paul Clement had Hoggas al geregeld gesprekken over zijn rol in het huidige Cercle en hij hoopt een leider te kunnen worden en te blijven. De trainer gaf zijn vertrouwen in de speler en rekent op hem om de lijnen uit te zetten. “Deze contractverlenging brengt voor mij de nodige stabiliteit en continuïteit die ik in deze fase van mijn carrière nodig heb”, klinkt Hoggas.

Technisch directeur Carlos Aviña: “Kevin is één van de meest bepalende spelers in ons team: niet alleen omdat hij tot nu toe elke minuut van dit seizoen heeft gespeeld, maar zeker ook omdat hij onze kleuren steevast professioneel én trots vertegenwoordigt.” (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier