Guillaume Hubert een eerste keer onder de lat bij Cercle Brugge

© belga
Redactie KW

De doelman, die begin dit seizoen overkwam van Club Brugge, speelt zondagavond tegen Sporting Charleroi zijn eerste competitiewedstrijd voor groen-zwart.

Guillaume Hubert, die overigens in Charleroi is geboren en ook al bij die club actief was, kreeg voorbije zomer interesse van Cercle Brugge om Miguel Van Damme te vervangen, bij wie toen leukemie werd vastgesteld. Hubert, nog onder contract bij Club Brugge tot midden 2011, werd toen voor een jaar uitgeleend aan Cercle, met een optie tot aankoop.

Voor de doelman wordt het zondag tegen de Karolingers zijn eerste competitiewedstrijd. Onlangs was hij ook keeper in de verloren bekerwedstrijd tegen Rebecq. Hubert vervangt Loïc Badiashile die volgens Cercle zaterdag op training een hersenschudding opliep. De ziekenboeg werd deze week overigens aangevuld met Aldom Deuro. Hij zal wellicht drie maanden out zijn met een letsel aan de quadriceps. Jordi Mboula liep deze week een zware spierblessure op en is vier maanden buiten strijd. Ook Lassana Coulibaly ondervindt hinder en is twee tot drie weken out. Ook voor Vitinho, Julien Serrano en Dylan De Belder komt de wedstrijd nog te vroeg.

De nieuwe trainer Bernd Storck doet een beroep op de volgende negentien spelers: Hubert, Goblet, Carré, Taravel, Ueda, Panzo, Dabila, Biancone, Peeters, Bongiovanni, Omolo, Kouamé, Hoggas, Donsah, Hazard, Saadi, Foster, Balikwisha, Gory.

De Duitse coach drukte de voorbije dagen alvast zijn stempel en zorgde voor duidelijkheid en discipline, zowel op het trainingsveld als ernaast. Ook in de kleedkamer, de spelershome, bij bepaalde facetten in de fitness en het materiaal werden wijzigingen of nieuwigheden aangebracht. “Er wordt hard en vooral goed getraind. Ik ben er zeker van dat de resultaten gaan komen“, laat hij op de website van Cercle weten. “Stap voor stap bouwen we op en gaan we vooruit. Misschien was het deze week wat shockmatig, gezien de vele veranderingen, maar het is allemaal in het belang van Cercle en met een duidelijk doel voor ogen en de spelers doen het tot dusver uitstekend.”

Storck rekent ook op de toeschouwers en vraagt hen maar één iets. “Laat alstublieft de negatieve periode achter jullie. Net zoals ik mijn spelers vroeg een reset door te voeren, vraag ik net hetzelfde aan onze supporters. Mijn boodschap naar de fans luidt dan ook om deze ploeg een kans te geven om in hun spel te komen. Ik beloof dat we er alles aan zullen doen om de punten te pakken tegen Charleroi en om een goede wedstrijd te spelen.”

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier