Dino Hotic, Dimitar Velkovski en andere spelers van Cercle Brugge opgeroepen voor interlands

Dino Hotic van Cercle Brugge uitgenodigd voor de nationale ploeg van Bosnië en Herzegovina. © ACR
Redactie KW

Bij groen-zwart wachten ze wel nog op een officiële uitnodiging voor Hotic. Velkovski behoort een eerste keer tot het A-team van Bulgarije.

Hoofdcoach Du?an Bajevi? van Bosnië en Herzegovina zou Dino Hotic van Cercle Brugge er tijdens de komende interlandbreak graag bij hebben voor drie wedstrijden. Bij Cercle wachten ze echter nog steeds op een officiële bevestiging van de bond daar vooraleer ze de speler kunnen laten gaan.

Bosnië en Herzegovina speelt volgende week en de week nadien interlands tegen Noord- Ierland, als een EK-kwalificatiewedstrijd in Sarajevo op donderdag 8 oktober en tegen Nederland en in Polen voor de Nations Cup op respectievelijk zondag 11 en woensdag 14 oktober.

Dino Hotic (25) werd begin dit jaar door Cercle Brugge aangetrokken. Hij kwam over van het Sloveense NK Maribor en tekende bij groen-zwart voor drie en een half seizoen. Onder Bernd Storck speelde hij vorig seizoen aanvankelijk op de flank. Huidig trainer Paul Clement van Cercle posteerde de nieuwe nummer tien van groen-zwart de voorbije twee matchen tegen STVV en Club Brugge in een nieuwe rol achter de spitsen. Hij deed het daar niet onaardig en dat moet ook de bondscoach van Bosnië en Herzegovina opgevallen zijn.

De aanvallende middenvelder is vooral technisch, linksvoetig en iemand met een goede vrije trap. Zijn familie is afkomstig uit Bosnië, maar ontvluchtte de oorlog naar Slovenië, waar Hotic dan ook werd geboren in de hoofdstad Ljubljana. Vandaar zijn dubbele nationaliteit. Als jeugdinternational speelde hij voor de U21 van Slovenië, maar hoorde niets meer van hen voor de eerste ploeg. Hij koos dan voor het Bosnisch nationaal team en maakte vorig jaar in november zijn debuut in een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Liechtenstein. Hotic zijn ploeg won met 0-3, hijzelf viel toen aan de rust in voor Haris Duljevic, nu bij het Franse Nimes.

Naast Hotic werden nog andere spelers van Cercle Brugge uitgenodigd voor de nationale ploeg van hun land. Naomichi Ueda met Japan voor wedstrijden tegen Kameroen en Ivoorkust. Verdediger Dimitar Velkovski speelde reeds bij de nationale jeugd van Bulgarije en behoort nu een eerste keer tot het A-team van zijn land. Hij zit in de selectie voor drie matchen met Bulgarije, tegen Hongarije, in Finland en tegen Wales.

Guy Mbenza werd opgeroepen voor Congo voor een wedstrijd in Portugal. Voor de spits is het te zien hoe zijn huidige blessure evolueert. Pas als hij volledig fit is kan Cercle hem laten gaan. Johanna Omolo werd dan weer uitgenodigd door Kenia, maar hij mag omwille van corona niet naar Afrika reizen.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier