Cercle Brugge verliest galamatch tegen AS Monaco

Op de foto herkennen we onder andere Irvin Cardona van AS Monaco. © Icon Sport

Groen-zwart speelt op Schiervelde in Roeselare en gaat met 1-4 ten onder.

Bij Cercle Brugge maakten doelman Badiashile en aanvaller Saadi hun debuut. Monaco dat naar ons lans was afgezakt met een ruime kern van 25 spelers – zij het zonder sterspeler Falcao, nog niet terug van de Copa América – maar wel met Fabregas, Lopes, Martins en Jemerson als bekendste namen. Nardi, in doel, en Cardona, in de tweede helft in de spits, speelden vorig seizoen nog voor Cercle en begonnen nu aan de galamatch bij AS Monaco. Ook de Braziliaanse vleugelspeler Vitinho, die de voorbij week met de Monegasken de voorbereiding mocht starten, speelde een speelhelft bij de bezoekers die zondag in Wetteren ook nog tegen Lokeren spelen.

Groen-zwart kwam in de openingsfase al meteen op voorsprong via nieuwkomer Saadi. Na nog geen tien minuten plaatste hij de bal met een harde knal van buiten de zestien voorbij Nardi. Van dan af kwam Monaco meer en meer opzetten en moest Taravel op het halfuur een bal van de lijn keren. Ook doelman Badiashile moest een paar keer tussenkomen. Daarna werd het dan toch gelijk. Na een onnodige overtreding van Decostere in het strafschopgebied kon Lopes de penalty omzetten. Het werd voor de rust zelfs 1-2 toen Panzo na een hoekschop van dichtbij kon binnentikken.

Cercle voerde aan de rust enkele vervangingen door. AS Monaco bracht elf nieuwe spelers tussen de lijnen. Onder hen Cardona die na slordig balverlies van Bongiovanni bij zijn gewezen ploeg Cercle voor de 1-3 zorgde. Trainer Mercadal bracht de laatste twintig minuten nog zeven jongeren en tester Wackers het terrein op. In de slotfase kon Mboula, gegeerd door Cercle, nog de eindstand vastleggen.

De Vereniging houdt zondag hun fandag, daarna trekt Cercle op oefenstage naar het Nederlandse Hoenderloo.

(ACR)

Cercle Brugge: Badiashile (46′ Hubert), Decostere (70′ Suffys), Ueda (70′ Cassaert), Taravel (70′ Wackers), Bassong (70′ De Wulf), Deuro (46′ Vanhoutte), Hoggas (70 ‘ Dekuyper), Bongiovanni (70′ Koshi), Hazard (70′ Somers), Saadi (46′ Deman), De Belder (70’ Klimov).

Doelpunten: 9′ Saadi 1-0, 35′ Lopes (pen. 1-1, 44′ Ponzo 1-2, 67′ Cardona 1-3, 83′ Mboula 1-4.