Bernd Storck rekent op de fans tegen KRC Genk

© BELGAIMAGE
Redactie KW

Cercle Brugge behaalde onder Bernd Storck vijf punten uit zeven wedstrijden. Het konden er al meer geweest zijn en daarom wil groen-zwart met de steun van de fans tegen de landskampioen iets forceren.

De trainer van Cercle Brugge komt nog eens terug op het verloren punt van vorige week op Standard. “In de eerste helft deden we het defensief vrij goed, ze vonden geen oplossing. Maar in balbezit konden we de bal niet in de ploeg houden. Er was teveel balverlies en dat is niet onze stijl van voetballen. Zo ontstond er wat aan nervositeit. Halfweg besloot ik om daar verandering in te brengen. Ik maakte mijn ploeg tijdens de rust duidelijk hoe we het in de tweede helft zouden doen en ik zag een ander Cercle. Ze speelden zeer goed, met vertrouwen. We verdienden na die tweede helft zeker een punt. Ongelukkig viel er dan nog een tegendoelpunt. In die fase hadden we verstandiger moeten zijn en dat was jammer voor de ploeg”, vindt Storck.

“We blijven niet bij de pakken zitten. We moeten onze weg doorzetten. Met Genk hebben we opnieuw een tegenstander van niveau. Een ploeg die onder hun nieuwe coach meer compact speelt. We weten dat ze op een geduldige manier gevaarlijk zijn. De voorbije weken hebben ze veel matchen achter de rug, Engelse weken met woensdag 120 minuten bekervoetbal op Antwerp. Het is aan ons om daar voordeel uit te halen. Vanaf de eerste minuut moeten we er vol voor gaan. Ik verwacht heel wat supporters. Met hun steun kunnen we iets neerzetten. De fans kunnen tevreden zijn met wat we de voorbije weken brachten. Dat moet ook voor hen een stimulans zijn. We geven niet op, blijven optimistisch. We zijn op de goede weg.”

Saadi zal er zaterdag tegen de landskampioen niet bij zijn. De spits heeft een spierscheur en is wellicht enkele weken out. Taravel heeft nog steeds last van de rug. Dabila heeft last van de rechterknie en ook De Belder is nog niet speelklaar. Op hem is het nog een tweetal weken wachten. Kouamé heeft een tandoperatie achter de rug en is niet voldoende hersteld. Coulibaly is terug. Voor het overige zal de kern uit dezelfde spelers als op Standard bestaan. “We moeten met vertrouwen, zonder vrees en meteen proberen richting doel van de tegenstander te voetballen. We weten wat ons te doen staat. Mijn filosofie is: wacht in de verdediging niet om actie te ondernemen. We dienen hen iets te geven waar zij op kunnen reageren. Je geeft en je krijgt. Voor mij is het belangrijk dat mijn ploeg in actie is en geen afwachtende houding aanneemt om dan te reageren. Ik wil niet afhankelijk zijn van de tegenstander.”

Volgens de Duitser heeft voetbal ook met psychologie te maken. “Als je defensief denkt speel je dat ook. Als je aanvallend denkt, ben je meer in de overtuiging in wat je doet. En denk positief aan de volgende match. Dit alles hebben we de voorbije weken op training ook duidelijk gemaakt. Met dit jonge team vraagt dit werk. Ik moet deze groep, alsook individueel op hunpositie, aanleren van hoe het moet en niet mag. Vele spelers hebben geen ervaring met de situatie waarin we nu zijn en dat is voor hen niet gemakkelijk. Maar ik blijf optimistisch en positief. Het succes zal volgen. Geduld is het enige wat we met deze jonge groep nog nodig hebben.”

(ACR)

Hieronder vindt u de 19-koppige selectie voor Cercle Brugge-KRC Genk van zaterdagavond 20.00 uur:

Doelmannen: Hubert, Goblet & Hassen

Verdedigers: Vitinho, Ueda, Panzo, Biancone, Cassaert

Middenvelders: Omolo, Hoggas, Peeters, Kouamé, Donsah, Coulibaly, Dekuyper & Somers

Aanvallers: Foster, Gory, Hazard

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier