https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Bruggeling Stan Braem is beste zaalvoetballer van het land

© (Foto ACR)
© (Foto ACR)
Redactie KW

Stan Braem kreeg als speler van het voormalige ZVC Assebroeke de gouden schoen, in het zaalvoetbal is dat de bronzen pantoffel. Dit referendum bekroont de beste speler van de nationale BZVB-competitie. De trofee richtte zich tot 2020 en werd voor de gelegenheid in het stadhuis van Brugge overhandigd.

Het klassement voor de bronzen pantoffel werd opgesteld op basis van stemmen die elke stemgerechtigde coach uit eerste nationale na elke gespeelde wedstrijd gaf. Door de twee golven van Covid-19 werden er in 2020 minder wedstrijden gespeeld, maar er waren wel voldoende speelweken om de trofee en de titel van beste speler uit te reiken. Dat Stan Braem het referendum won was al een tijd bekend, maar omwille van corona liet de uitreiking van de trofee op zich wachten. Maandag was het dan toch zover, in zijn eigen stad Brugge.

Het was overigens de eerste keer sinds de uitbraak van de coronapandemie dat de salons in het stadhuis van Brugge opengesteld werden. De Brugse sportschepen Franky Demon, BZVB-voorzitter Marcel Schoonbroodt en ondervoorzitter Petrus Goyvaerts overhandigden de 22-jarige voetballer uit Sint-Pieters de bronzen pantoffel. Voor de vriendin van Stan, Kiana Meulemeester, hadden zij een mooie attentie.

Zaalvoetbalclub Assebroeke komt sedert 2012 in de statistieken van het zaalvoetbal voor. In dat seizoen werd de ploeg uit Brugge kampioen in derde provinciale en bereikte men zeven jaar later het hoogste niveau. Na twee jaar in eerste nationale heeft men omwille van de verre verplaatsingen besloten om te stoppen met het zaalvoetbal en komend seizoen opnieuw te beginnen, zij het in het minivoetbal.

Stan Braem maakte het de voorbije acht seizoenen als speler allemaal mee. In het voetbal maakte hij de overstap van KSV Oostkamp naar KSKV Zwevezele. Met zijn nieuwe club had hij meteen de afspraak om niet langer in zaal te voetballen. De Bruggeling speelt zaterdag met Zwevezele een oefenmatch tegen KV Oostende en kan als zaalvoetballer op een mooie carrière terugblikken. Met zijn neus voor doelpunten werd hij in 2019, samen met een andere Bruggeling Laurenz Simoens, tevens speler van de nationale zaalvoetbalploeg. De top drie van het referendum werd overigens vervolledigd met twee andere zaalvoetballers van de nationale ploeg, namelijk Adriano Poli (SO Jeunes Dour) en doelman Julien Creppe (AC Flémalle). (ACR)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.