Broederstrijd in 2A: Jordi van VV Tielt en Joni Den Baes van KFC Meulebeke wegen kansen af

Redactie KW

Zaterdag staat in tweede provinciale A de derby tussen VV Tielt en KFC Meulebeke op het programma. Het burenduel leeft enorm bij spelers en supporters. Het is ook de wedstrijd waar met Jordi Den Baes (VV Tielt) en Joni Den Baes (KFC Meulebeke) twee broers tegenover elkaar staan. “Tijdens de match zullen we elkaar wel af en toe tegenkomen”, lacht Joni.

In de heenronde won KFC Meulebeke met overtuigende 3-0 cijfers tegen VV Tielt, maar de match in Tielt wordt allicht heel wat spannender. VV Tielt nam dit seizoen een dramatische start maar herpakte zich nadien heel knap en klom vlak voor de winterpauze op naar een 11de plaats. KFC Meulebeke kende na een blitzstart een mindere periode, maar lijkt nu opnieuw de betere vorm te pakken te hebben. De ploeg staat momenteel vijfde met zes punten voorsprong op Tielt.

“Alhoewel we in de heenmatch eigenlijk niet zo’n slechte match gespeeld hebben, denk ik dat we nu veel sterker zijn. We zitten met de ploeg in een positieve flow en de jongste matchen pakten we heel wat punten tegen de sterkere ploegen uit onze reeks”, weet Jordi. “Bij aanvang van het seizoen dachten we dat VV Tielt een vogel voor de kat was en dat ze gingen moeten knokken om er in te blijven. Sinds hun trainerswissel is er heel wat veranderd en is Tielt ook veel beter gaan spelen. Het wordt een heel andere match dan in Meulebeke en we onderschatten hen zeker niet”, voegt Joni toe.

De wedstrijden tussen Tielt en Meulebeke zijn heel vaak echte cupwedstrijden

“Wij hebben heel veel zin in deze wedstrijd. Vorig jaar zaten we in de andere reeks en hadden we geen derby. We spelen zaterdag thuis, het is onze eerste match van het nieuwe jaar. We hebben alle redenen om een mooie prestatie neer te zetten. Het wordt een interessante match tussen twee ploegen in vorm, maar wij gaan resoluut voor de overwinning. We gaan er van bij het begin invliegen en zien dan wel waar het schip strandt”, gaat Jordi verder.

Jordi Den Baes neemt het met VV Tielt op tegen KFC Meulebeke waar zijn broer Joni speelt. (foto GD)
Jordi Den Baes neemt het met VV Tielt op tegen KFC Meulebeke waar zijn broer Joni speelt. (foto GD)

“De ervaring leert ons dat de wedstrijden tussen Tielt en Meulebeke heel vaak echte cupwedstrijden zijn met heel veel inzet, maar met weinig echt mooi voetbal. In Meulebeke zijn wij meestal aan het feest en in Tielt werd het in het verleden vaak een gelijkspel”, zegt Joni.

Familie

Voor de twee broers wordt dit uiteraard een bijzonder wedstrijd, want in het verleden stonden de twee nog niet echt veel tegenover elkaar. “We hebben ook nog nooit in dezelfde ploeg gespeeld“, aldus Jordi. “Door het leeftijdsverschil hebben we in de jeugd nooit samen gespeeld en bij de eerste ploeg speel ik al heel mijn leven bij Tielt en Joni bij Meulebeke. Ik denk dat we al zes keer tegenover elkaar gestaan hebben, en nog maar één keer stond ik in het winnende kamp. Het wordt tijd om daar dit weekend verandering in te brengen.”

Joni Den Baes van KFC Meulebeke.
Joni Den Baes van KFC Meulebeke.© foto Bart

“Spelen tegen je broer is altijd leuk. Het is een extra stimulans en het leeft ook wat bij de familie. Zaterdag zal er zeker heel wat familie van ons in de tribune zitten. Ikzelf speel rechtsachter, terwijl Jordi linksachter staat. Tijdens de match zullen we elkaar wel een aantal keer tegenkomen. Dat de beste mag winnen,” besluit Joni met een knipoog. (GD)

Zaterdag 11 januari om 18.30 uur: VV Tielt – KFC Meulebeke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier