Beerschot geeft Wouter Biebauw (KSV Roeselare) een nieuwe kans in eerste klasse A

Wouter Biebauw verlaat na (in totaal) tien seizoenen KSV Roeselare en heeft nog een laatste (?) uitdaging gevonden bij Beerschot. © VDB
Wouter Vander Stricht

Beerschot heeft Wouter Biebauw woensdag een uitweg geboden na het faillissement van Roeselare. De 36-jarige doelman komt transfervrij over van KSV Roeselare, dat nog hoopt een doorstart te maken. Biebauw ondertekende op het Kiel een contract voor twee seizoenen. Hij wordt er reservedoelman na Mike Vanhamel.

Biebauw heeft ervaring te koop. Sinds hij in 2006 voor het eerst tussen de palen stond bij toenmalig eersteklasser Roeselare, speelde hij 10 jaar en meer dan 150 wedstrijden op het hoogste niveau. De West-Vlaming toonde ook z’n kunnen bij KV Mechelen (2008-2015) en Oostende (2015-2016).

In 2016 keerde Biebauw terug naar Roeselare waar hij tot de laatste minuut van het vorige seizoen eerste doelman en kapitein was. Na het faillissement van Roeselare kiest hij nu dus voor “Ik hoop dat het goedkomt met Roeselare, maar focus me nu op Beerschot,” zei Biebauw in een eerste reactie. “Dat ik bij zo’n club twee jaar getekend heb, is mooi. Dit is sportief opnieuw een grote stap voorwaarts en ik zie dit nog steeds als een uitdaging.”

Tweede doelman

Biebauw legt zich neer bij z’n rol als reservedoelman. “Het is logisch dat de positie van Mike niet ter discussie staat. Maar op het moment dat hij door omstandigheden moet vervangen worden, moet ik klaar zijn. Daar zal ik alles aan doen.” Biebauw is de laatste maanden blijven trainen en is topfit.

“Met Biebauw halen we niet alleen een goede maar ook een ervaren reservekeeper in huis”, legde keeperstrainer Patrick Nys uit. “Met hem erbij zal het trainingsniveau verhogen. Daar worden alle keepers beter van, ook Mike. En de jonge Antoine Lejoly zal enorm veel leren met zo’n ervaren duo naast zich.”

Biebauw trainde woensdag meteen mee met Beerschot en komt in aanmerking voor de wedstrijdselectie van zaterdag, voor de thuiswedstrijd tegen Waasland-Beveren.

(Belga/WVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier