Anderlecht met Tessa Wullaert sneuvelt in tweede voorronde Champions League

Tessa Wullaert zat nooit echt goed in de wedstrijd. © belga

Anderlecht heeft zich niet kunnen plaatsen voor de zestiende finales van de Champions League voetbal voor vrouwenteams. In de tweede voorronde verloor paars-wit in eigen huis met 1-2 van Benfica.

Anderlecht kwam op voorsprong nadat de doelvrouw van Benfica een scherpe voorzet loste. Charlotte Tison maakte dankbaar gebruik en tikte in de 56e minuut de 1-0 binnen.

Toch speelden de Portugezen iets vinniger. Behalve een schot van Tessa Wullaert in de eerste helft kon Anderlecht weinig gevaar maken tot dit doelpunt. Wullaert zat nooit echt goed in de wedstrijd.

Knappe dribbel

In de 63ste minuut profiteerde Rasyla van balverlies bij Vatafa om de gelijkmaker te maken voor Benfica. Opnieuw Rasyla maakte er prachtig 1-2 van na een knappe dribbel en onhoudbaar schot in de verste hoek.

Anderlecht kreeg nog enkele kansen in de laatste minuten, maar het is Benfica dat Europees verder bekert.