Anderlecht leent Sieben Dewaele uit aan Heerenveen

© (Foto Belga)
Redactie KW

Sieben Dewaele voetbalt komend seizoen op huurbasis voor de Nederlandse Eredivisieclub sc Heerenveen. Dat heeft zijn club RSC Anderlecht maandag gemeld.

De 21-jarige middenvelder speelde het voorbije seizoen vijftien competitiewedstrijden voor paars-wit. Nu is het de bedoeling dat hij in Nederland verder ervaring zal opdoen.

“Ook voor wat Sieben betreft geldt onze slogan ‘In Youth We Trust'”, zegt Peter Verbeke, sportief directeur van de Brusselaars. “Sieben heeft ons dankzij zijn polyvalentie en intelligentie, op jonge leeftijd, geholpen tijdens een moeilijk seizoen. Met een uitleenbeurt naar het steeds goed presterende Heerenveen willen we Sieben nu voldoende wedstrijden laten spelen op zijn beste positie zodat hij sterker zal terugkomen. We zullen Sieben dan ook van kortbij opvolgen in samenspraak met de sportieve staf van zijn nieuwe club.”

Ook bij Heerenveen kijken ze uit naar de komst van de jonge Belg. “We volgen Sieben al geruime tijd”, aldus technisch manager Gerry Hamstra. “Een goede speler met veel kwaliteit. Sieben is een stabiele middenvelder, die positioneel sterk is en goed als eerste aanspeelpunt op het middenveld kan fungeren. Hij heeft daarnaast al behoorlijk wat ervaring op het hoogste niveau in België. Hij is een directe versterking voor onze selectie.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier