Abdelhakim Laref droomt van titel voor Royal Knokke FC

Foto VDB © VDB
Redactie KW

Door de probleemloze zege in Sint-Niklaas telt Royal Knokke FC opnieuw zeven punten voorsprong op de dichtste achtervolger. Abdelhakim Laref scoorde een doelpunt dat de supporters nog lang bij zal blijven. “De titel? Daar droom ik van”, zegt de 34-jarige spits.

De studieronde in het Waasland duurde tot halfweg de eerste helft. Daarna verwierf de kustformatie veldoverwicht tot minuut 38. Dan kreeg Abdelhakim Laref een ingeving die nog lang zal nazinderen bij zijn team. De in Algerije geboren reus werd aangespeeld door Daniel Rodrigo De Oliveira en pegelde vanop 30 meter heerlijk mooi tegen de netten.

“Zo’n wereldgoal scoor je maar één keer in je leven. Dat geschiedde net in Sint-Niklaas, waar ik elf jaar voetbalde en nog altijd woon. We prijken nu op één, tellen zeven punten meer dan het altijd te duchten KSV Oudenaarde en twaalf punten meer dan het duo KSK Ronde en FC Gullegem. De titel? Daar droom ik van. Dat is ook de innige wens van voorzitter, trainersstaf en supporters, maar de weg is nog lang. Twee keer opeenvolgend verliezen en we schrijven een heel ander verhaal. Anderzijds ben ik er rotsvast van overtuigd dat we geen dip zullen kennen, de belangen zijn immers te groot.”

Geen sleet op lichaam

“Op 12 januari word ik 35 jaar. Nog steeds voel ik me als een vis in het water en zit er geen sleet op mijn lichaam. Ik ben einde contract bij deze prachtige vereniging, waar ik het ontzettend naar mijn zin heb. Met de medespelers koester ik een prima band en de trainers weten wat ze aan me hebben”, aldus Abdelhakim. “De basisplaatsen zijn ontzettend duur, het is dus aan mij om geen verslapping te tonen.”

De eerstvolgende opdracht is een thuismatch tegen provinciegenoot KSK Voorwaarts Zwevezele. “In ons eigen Graaf Burgemeester Leopold Lippens Park verloren we nog geen enkel punt”, gaat hij verder. “Dat lijkt me een mes dat langs twee kanten snijdt. Alle rivalen zijn erop gebrand om ons voor het eerst in het zand te doen bijten in onze thuishaven. We mogen dus absoluut niet beginnen zweven. Anderzijds zal T1 Yves Van Borm erop blijven hameren dat we de voetjes op de grond houden.”

Kameraadschap is troef

“De winterstop liet ons toe de batterijen weer op te laden en de oefensessies worden professioneel gegeven, met een duidelijk doel voor ogen. Tijdens de matchen weten we perfect wat ons te doen staat. De onderlinge kameraadschap blijft een bijkomende troef, we gunnen elkaar het licht in de zon. Iedereen voelt zich prima in zijn vel bij Royal Knokke FC.”

Zondag 12 januari om 15 uur: Royal Knokke FC – KSK Voorwaarts Zwevezele.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier