RC Lauwe neemt geen doorstart in vierde provinciale en trekt stekker uit eerste elftal

Afgelopen seizoen werd de Lauwse derby tussen WS en RC Lauwe nog betwist in eerste provinciale, even zag het er naar uit dat komend seizoen de ploegen - met van WS Lauwe weliswaar het B-team - in vierde provincial D de degens zouden kruisen, maar door het terugtrekken van RC Lauwe zal dit nu toch niet het geval zijn. © VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Wouter Vander Stricht

Er kwamen geen bezwaren binnen tegen de reeksvoorstellen in het provinciale voetbal. Maar er viel toch nieuws te rapen. RC Lauwe, dat al had laten weten niet te starten in eerste provinciale, neemt nu toch geen doorstart in vierde provinciale. De club zal het dus doen zonder eerste elftal komend seizoen.

“Het was de bedoeling om met onze beloftenploeg te starten in vierde provinciale”, duidt gerechtigd correspondent Steven Deveugele. “We hebben hiervoor met onze beloften een overleg gehouden maar het merendeel van de spelers waren net als de trainer hiervoor niet te vinden. Met als gevolg dat een groot deel van de spelers andere oorden hebben opgezocht. We hebben met het bestuur geopteerd om volgend seizoen de volle aandacht aan de jeugdwerking te schenken en onze pijlen te richten op het seizoen ‘24-’25 om dan met een competitief elftal in vierde provinciale te kunnen aantreden.”

RC Lauwe was al ingedeeld in vierde provinciale D en zou er ook de derby’s kunnen betwisten tegen WS Lauwe B. Door het afhaken van RC Lauwe telt de reeks straks 17 en niet 18 teams.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier