Brecht Tieberghien (KSV Pittem – 4C): “Elke wedstrijd is belangrijk”

Brecht Tieberghien. (gf)
Redactie KW

In vierde provinciale C duwde KSV Pittem in aanloop naar de competitie zich in de favorietenrol voor de promotie. Dit zorgt ervoor dat het team van coach Kristof Strobbe elke week tegenover een supergemotiveerde tegenstander komt te staan. Dat zal zondag zeker niet anders zijn wanneer de buren van Aarsele over de vloer komen.

“Velen kijken misschien wel extra uit naar deze confrontatie, maar voor mij is elke wedstrijd belangrijk”, opent centraal verdediger Brecht Tieberghien (24). “Zelf zie ik het bijvoorbeeld niet als een derby gezien ik niemand ken bij de tegenstander. We gaan dus net als elke andere thuiswedstrijd uitgaan van eigen sterkte, onze eigen wil proberen op te dringen en natuurlijk voor de volle pot gaan. Dat zijn we onszelf eigenlijk verplicht als we onze ambities voor dit seizoen willen waarmaken, en dat is natuurlijk nog altijd stijgen naar derde.”

In het zand bijten

Het besef heerst dat dit niet vanzelf zal komen, en er hard voor zal moeten worden gewerkt. “Het zal inderdaad een spannende competitie worden tussen een vijftal ploegen die dingen naar het kampioenschap. Ik denk daarbij direct aan Jong Helkijn, Kuurne, Desselgem en onszelf maar sinds vorige week durf ik gerust ook Wielsbeke B erbij vernoemen. We beten er niet onterecht in het zand. Vooral na de pauze kon het jonge team zijn willetje opdringen.”

Brecht verdedigt ondertussen al voor het vierde jaar op rij de kleuren van KSV Pittem. “Als 20-jarige zag ik niet direct doorgroeimogelijkheden bij KFC Meulebeke naar de eerste ploeg toe. Vandaar dat ik bewust een sportieve stap achteruit heb gezet naar Pittem. Ondertussen is het bestuur hier ook steeds ambitieuzer en dat maakt het voor de spelers ook interessant. Mijn persoonlijke ambitie ligt ook hoger dan vierde, vandaar dat ik niet direct van plan ben om hier te vertrekken”, besluit de Stadenaar. (SBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.