T1 Christophe Christiaens klaar voor terugkeer SK Nieuwkapelle in 4A: “Ons geloof is groot, het komt goed”

“Het is een zware reeks, maar we zijn klaar om ons te bewijzen”, zegt coach Christophe Christiaens. © ACK
Sam Bracke
Sam Bracke Medewerker KW

SK Nieuwkapelle is terug van weggeweest in het provinciale voetbal. Onder leiding van T1 Christophe Christiaens heeft SKN sinds dit seizoen opnieuw een fanionteam in vierde provinciale. De trainer blikt vooruit op de seizoensstart.

“Hoewel we een volledig nieuwe groep in elkaar moesten steken, is de voorbereiding goed verlopen”, blikt Christophe terug.

Middenmoot

“We konden in de voorbereiding nog niet winnen, maar namen het op tegen heel sterke tegenstanders. Ik heb het gevoel dat we klaar zijn voor vierde provinciale. Met wat ik al gezien heb, kunnen we het elke ploeg moeilijk maken.”

Echt ambities wil de 43-jarige Veurnenaar nog niet uitspreken. “We hopen ons ergens in de middenmoot te nestelen, maar dan zal het belangrijk zijn om vanaf het begin de boot niet te missen.”

Tegen ex-ploeg Bulskamp

“De tegenstanders uit de voorbereiding waren alvast positief verrast over ons spel, dus dat is veelbelovend. Een aderlating is wel dat we onze diepe spits, Ezechiel Adjeodah, tot na Nieuwjaar moeten missen omdat hij op vrijwilligersmissie gaat met het Belgische leger, maar ik zie het wel goed komen. Het geloof is alvast groot.”

Nieuwkapelle start de competitie met een thuismatch tegen Bulskamp, een ploeg die de voorbije seizoenen onderaan bengelde in de reeks. “Ik zal mijn spelers duidelijk maken dat ze Bulskamp niet mogen onderschatten, want ze zijn versterkt. Schrik moeten we niet hebben, maar we moeten wel alert zijn”, waarschuwt Christophe. “Voor mij wordt het extra speciaal omdat Bulskamp een ex-ploeg is.”

Grote uitdaging

Voor de T1 wordt het zijn debuut als hoofdtrainer in het provinciale voetbal. “Ik voel veel vertrouwen van de spelersgroep. Het is een grote uitdaging, maar ik vind het fijn mijn ervaring met de spelersgroep te delen. Het is een zware reeks, maar we zijn klaar om ons te bewijzen”, zegt de coach.

Zondag 3 september om 15 uur: SK Nieuwkapelle – WS Bulskamp.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier