Eric Verstraete (65) is na plots vertrek van Ringo Taillieu de nieuwe coach van derdeprovincialer VP Gits

Eric Verstraete breit nog een verlengstuk zijn trainerscarrière bij VP Gits. © VDB
Wouter Vander Stricht

Na het verrassend afscheid van club-icoon Ringo Taillieu als coach, heeft VP Gits met Eric Verstraete een nieuwe coach aangeworven. Een man die veel ervaring heeft en het meest recent aan de slag was bij SC Oostrozebeke.

Ringo Taillieu kon zich nog moeilijk opladen en liet vorige week blijken liever te stoppen. Onder zijn hoede was de club gepromoveerd naar derde provinciale, waar het vorig seizoen ook de eindronde speelde.

Dit jaar komt VP Gits opnieuw uit in derde provinciale en daarvoor heeft het een man binnen gehaald met tonnen ervaring op dit niveau. Hij coachte onder meer WS Desselgem, VK Kachtem, Dosko Kanegem,GL Ruiselede, KSV Pittem en ook bijna vijf seizoenen SC Oostrozebeke, waar hij vorig jaar in november zelf ontslag nam.

Kort voor competitiestart

VP Gits is ook een team dat veel aandacht heeft voor eigen jeugd en spelers van eigen bodem, iets waarmee de nieuwe coach dus straks aan de slag kan gaan. De coachwissel komt er kort voor de competitiestart. Komende zondag 27 augustus speelt VP een oefenmatch op het veld van VV Emelgem-Kachtem waar T2 Thijs Handsaeme nog de coaching zal doen. Vanaf dinsdag is het de beurt aan de nieuwe coach.

Op zondag 3 september trekt het voor de eerste competitiematch naar GS Voormezele. Dus met Ingelmunsternaar Eric Verstraete op de bank.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier