Coach Alex Verlinde droomt van de linkerkolom voor SK Elverdinge

Alex Verlinde blijft ook volgend jaar aan boord bij SK Elverdinge. © EG
Imar Vandenabeele
Imar Vandenabeele Medewerker KW

Begin september gaven weinigen een stuiver voor de overlevingskansen van SK Elverdinge. Maar de troepen van Alex Verlinde kwamen nooit in de problemen en verrasten vriend en vijand door zich eenvoudig te handhaven in derde provinciale.

Afgelopen weekend legde Elverdinge met het kleinste verschil Merkem over de knie. In de laatste drie wedstrijden kijken ze nog Vleteren, Proven en Voormezele in de ogen. “Ons resterende programma oogt niet loodzwaar, maar we mogen niemand onderschatten”, aldus Verlinde. “In de derby tegen Vleteren hopen we revanche te nemen, want in de heenwedstrijd gingen we met 0-1 de boot in. We willen maar wat graag de drie punten thuishouden.”

Trots

Elverdinge kan alleen maar met trots terugkijken op het afgelopen seizoen. “We zijn enorm tevreden”, gaat Verlinde verder. “We hadden nooit gedacht dat we zo vroeg gered gingen zijn. We zijn uitstekend uit de startblokken geschoten en dat gaf ons meteen wat ademruimte. Ook onze constante springt in het oog. We hebben nooit vijf wedstrijden op een rij verloren én we konden de grote ploegen meermaals het vuur aan de schenen leggen.”

Verlinde blijft volgend seizoen aan boord en is voorzichtig ambitieus. “Enkel Travis Roelens zoekt andere oorden op. Met Travis vertrekt er een sleutelfiguur, maar we hebben enkele spelers weten te strikken die zijn vertrek moeten kunnen opvangen. Volgend jaar mikken we net iets hoger. Het behoud blijft natuurlijk het belangrijkste, maar we moeten onze ambitie durven uitspreken. Ik droom stiekem van de linkerkolom.”

Contract

“Dat ik mijn contract verlengd heb, is een evidentie. Ik voel mij hier thuis. Voorlopig is een vertrek absoluut niet aan de orde, maar in voetbal kan het natuurlijk snel gaan. Ik zie wel wat de toekomst brengt.”

Zaterdag 13 april om 19.30 uur: VKw Vleteren – SK Elverdinge

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier