FC Aalbeke (3C) staat op een zucht van de titel: “Deze keer pakken we de prijzen”

Sportief verantwoordelijke Gael Agnery trampt nog steeds een balletje met FC Aalbeke B. © VDB
Redactie KW

FC Aalbeke had vorige speeldag weinig moeite met VK Avelgem B, en won met afgetekende 0-4-cijfers. Met 12 punten voorsprong op naaste achtervolger SK Geluwe en met nog zes wedstrijden te gaan, ligt de titel voor het grijpen. Deze keer mag het niet meer mis gaan”, kruist sportief verantwoordelijke Gaël Agneray de vingers.

FC Aalbeke staat al de ganse competitie aan de leiding. De jongens van T1 Cedric Renard pakten zowel de eerste als de tweede periodetitel. “Maar dat is nog geen garantie op een dikke prijs”, waarschuwt Gaël Agneray. “We zijn de les van vorig seizoen niet vergeten. Ook toen waren we de beste in de eerste en tweede periode. En toch bleven we met lege handen achter. Maar deze keer heb ik er een goed oog op. Onze sportieve staf weet waarmee ze bezig zijn, ze houden de jongens met de voeten op de grond. Toegegeven, we hebben een klein dipje gekend. Maar ondertussen draait onze scoringsmachine opnieuw op volle toeren.”

versterking

“Of we voldoende gewapend zijn om zonder zorgen mee te draaien in tweede provinciale?”, herhaalt Gaël Agneray de vraag. “Kampioen van vorig seizoen Lendelede doet mee voor de prijzen en ook Marke draait moeiteloos mee. Wat zij presteren moeten wij ook kunnen. Tenslotte hebben we ondertussen al voor de nodige versterking gezorgd.”

nieuwe ideeën

Gaël Agneray broeit voortdurend op nieuwe ideeën. Zelfs voor Voetbal Vlaanderen had hij menige voorstellen in petto. Gaël werd op de zetel van Voetbal Vlaanderen in Strombeek-Bever uitgenodigd om zijn voorstellen uit de doeken te doen. “Ik werd er doorverwezen naar het West-Vlaamse comité”, vertelt de Aalbeekse duivel-doet-al. “Ik stelde voor om de competitie op een latere datum te beginnen. Kwestie dat de spelers ook van hun jaarlijkse vakantie kunnen genieten. En ook wat betreft het provinciaal bekervoetbal, kan het beter door bij de eerste wedstrijden de ploegen vanuit dezelfde regio tegen elkaar te laten uitkomen. Kwestie van de clubs niet op onnodige financiële kosten te jagen en de supporters aantrekkelijkere wedstrijden voor te schotelen. Er werd weliswaar geluisterd, maar tot op heden heb ik nog geen enkele respons gekregen. Inspraak van de clubs is duidelijk nog geen begrip bij de West-Vlaamse voetbalbond”, besluit Gaël Agneray. (AVW)

Zaterdag 16 maart om 19.30 uur: NS Heule-FC Aalbeke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier