Gianni Jooris en Diksmuide B zijn zeker van het behoud

Gianni Jooris kon afgelopen weekend twee keer scoren tijdens de derby tegen Houthulst. © gf
Sam Bracke
Sam Bracke Medewerker KW

Terwijl de Diksmuidse A-ploeg kampioen is geworden, verzekerde de jonge B-ploeg zich met 10 punten uit de laatste vier matchen van het behoud. De vele youngsters zoals Gianni Jooris kunnen nu zonder druk het seizoen afwerken.

Met afgelopen weekend een knappe 4-0-derbyzege tegen WS Houthulst en dinsdag een 3-3-gelijkspel in Lissewege blijft de Diksmuidse B-ploeg goed op dreef. “Vooral de thuiszege tegen Houthulst deed deugd en was verdiend, want we waren de betere ploeg”, blikt Gianni Jooris, die in die wedstrijd twee keer scoorde, nog even terug. “Ondanks veel tegenslagen zijn we blij dat we in tweede provinciale blijven. We zijn er altijd voor blijven gaan, met deze knappe eindsprint als resultaat.”

De 19-jarige aanvaller uit Gistel zette de stap van de U19 naar tweede provinciale. “Een aanpassing, maar ik heb dit seizoen veel geleerd van mijn teamgenoten en mijn trainer. Aanvankelijk moest ik het met minder speelminuten en wat wisselvallige prestaties doen, maar ik blijf mijn kans krijgen. Ik kon zeker nog meer laten zien, maar ik ben op de goede weg. Het is zeker mijn ambitie om op termijn de stap naar de A-ploeg te zetten.”

De student elektriciteit is aan zijn tweede seizoen bij KSV Diksmuide bezig. “Ik maakte de overstap van Varsenare, want ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Ook volgend seizoen blijf ik in Diksmuide voetballen, want ik heb het hier naar mijn zin.”

Geen kampioensfeest

De Diksmuidse B-ploeg maakte zaterdag de verplaatsing naar VV Tielt en moest daardoor een groot deel van het kampioensfeest van de A-ploeg missen. “We vinden het heel jammer om de titelmatch te moeten missen, maar zullen het achteraf zeker nog samen vieren”, klinkt het.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier