SK Roeselare plaatst zich op de laatste speeldag voor de eindronde

Feest bij SK Roeselare op het veld van Lede. © SBE
Redactie KW

Feest in Lede, waar de wit-zwarten zich zondag na een 0-2-zege op de slotspeeldag verzekerden van het felbegeerde laatste ticketje voor de eindronde in de derde afdeling A. De jongens van Dieter Lauwers mogen maandagnamiddag zo mee de pot in met onder andere Wielsbeke en Hamme, dat in extremis de titel moest laten aan het verrassende Westhoek.

De Schierveldeboys moesten zondag ofwel zelf winnen van Jong Lede, ofwel minstens even goed doen als Hamme. Veel rekenen en tellen dus, maar daar bleek in het Aalsterse uiteindelijk maar weinig van aan, want na goals van de jonge Justin Hallaert (zijn vijfde in de laatste zes wedstrijden, red.) en de straks vertrekkende Robbe Bakelandt, hadden de wit-zwarten hun schaapjes al na precies 45 minuten voetballen op het droge. In een tweede helft, die er niet meer toedeed, werd een doelpunt van de stevige Van Poelvoorde kort na de herneming terecht afgekeurd voor buitenspel. Het was de zo goed als enige kans voor de thuisploeg.

Promotie?

Door deze overwinning klom Roeselare op de laatste speeldag naar de vierde plaats in de stand. Het mag zich hierdoor samen met de nummer vijf, Avanti Stekene, en met de winnaars van de eerste en van de derde periode, KSC Wielsbeke en VW Hamme, opmaken voor de eindronde. Dit kwartet verdwijnt maandagnamiddag samen in één en dezelfde pot met de vier deelnemers van de B-reeks: Berg en Dal VV, VV Zepperen-Brustem, Esperanza Neerpelt en VK Wellen. Afhankelijk van hoe de eerste, tweede en de derde amateurreeksen volgend seizoen ingedeeld zullen worden, mogen minstens twee, en mogelijk zelfs drie of vier ploegen hopen op promotie. (SBE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier