3A: kelderduel tussen Vleteren en Voormezele

Frederik Wydoodt focust zich nu al vooral op volgend seizoen. (foto EF)
Redactie KW

VKW Vleteren staat voorlopig derdelaatste in derde provinciale en kijkt zondag hekkensluiter Voormezele in de ogen. T1 Stefaan Vankemmelbeke oppert voor realisme bij Vleteren, terwijl ze bij Voormezele hun lot eigenlijk al kennen.

De strijd om het behoud kan dit weekend in een beslissende plooi vallen. “Met een nederlaag schieten we inderdaad niets op en voelen we de hete adem van Elverdinge in de nek. Een overwinning biedt echter nog geen zekerheid op een verlengd verblijf in derde provinciale. Daarvoor zijn we afhankelijk van wat er in de hogere reeksen zal gebeuren en komt er alsnog een testmatch”, aldus Stefaan Vankemmelbeke.

Het worden in zijn laatste maanden als trainer best nog spannende wedstrijden voor Stefaan Vankemmelbeke. “Ik ben nu bezig aan mijn vijfde seizoen en nam tijdens de eindejaarsperiode de beslissing om hier te stoppen. Het is mooi geweest en ik hoop voor de club ook. Ik hoorde ondertussen nog geen negatieve opmerkingen.”

Niet voorbereid

Als verliezend finalist van de eindronde tegen Voormezele kon Vleteren alsnog naar derde provinciale stijgen. “We waren daar eerlijk gezegd niet op voorbereid. We hadden met het oog op nog een seizoen in vierde slechts twee versterkingen binnengehaald met als gevolg dat we nu onderaan dat klassement bengelen. En daar zullen we ook eindigen, want Houthulst dat vierdelaatste staat, telt al twaalf punten meer.”

Als je ziet dat we nu nog maar vijf punten hebben, dan weet iedereen dat ons lot al een tijdje beschoren is Stefaan Vankemmelbeke (Voormezele)

Tegen Voormezele mist trainer Vankemmelbeke alvast vier spelers. “Van Bost is na zijn derde gele kaart geschorst en de studenten van de ploeg zijn op vakantie. In de maand januari beginnen de examens en die lopen uit, reis inbegrepen, tot half februari. Maar dit neem ik de jongens zeker niet kwalijk. Voor hen, maar eigenlijk voor ons allemaal, blijft dit een hobby.” Stefaan Vankemmelbeke heeft naar volgend jaar nog geen beslissing genomen of hij al dan niet nog trainer zal zijn. “Als er voorstellen zouden zijn, dan zal ik die in overweging nemen.”

Gold Star Voormezele verspeelde de voorbije weken zijn laatste kansen op behoud, maar wil nu toch in schoonheid eindigen. Men rekent dan ook op puntengewin tegen Vleteren. “De penibele situatie van onder meer Eendracht Wervik in de amateurliga zal ook voor onze reeks gevolgen hebben”, beseft trainer Frederik Wydoodt. “Er zullen geen twee, maar wellicht drie of vier zakkers zijn. Als je ziet dat we nu nog maar vijf punten hebben, dan weet iedereen dat ons lot al een tijdje beschoren is.”

Toch blijf ik bijzonder optimistisch en merk ik zeker na Nieuwjaar vorderingen. Zo hebben we het Eendracht Hooglede en afgelopen zondag BS Geluveld bijzonder moeilijk gemaakt. Beide teams hadden het bijzonder lastig tegen ons jong geweld en wisten pas op het einde voor het verschil te zorgen. Er schuilt dus zeker talent in onze kern en bovendien lijkt ook de interne opvolging verzekerd. Ik ben er zelfs van overtuigd dat een aantal van hen op termijn zeker in tweede of derde zal meedraaien.

Top zes in vierde

“Persoonlijk focus ik me al op volgend seizoen, waarin ik met deze ploeg zeker in de top zes wil eindigen in vierde provinciale. Op Fletcher Sabbe (einde carrière, red.) en Thibaut Allaeys (naar Beselare, red.) na, vertrekt er niemand en de nieuwkomers zijn voor ons niveau zeker niet van de minste.”

Frederik Wydoodt blijft ook zelf aan boord. “Enkele weken geleden trokken een paar ploegen uit de hogere reeksen aan mijn mouw om er assistent te worden, maar ik heb wijselijk bedankt omdat iedereen mij hier graag wil houden. Verder ben ik blij dat ik deze functie verder kan combineren met mijn rol bij de nationale U19 van KVK Westhoek. Als er niks onoverkomelijk voorvalt, wil ik beide functies nog een tijdje blijven combineren.”

Zondag 10 februari om 15 uur: Vleteren – Voormezele.

Stefaan Vankemmelbeke is toe aan zijn laatste weken bij VKWV. (foto DB)
Stefaan Vankemmelbeke is toe aan zijn laatste weken bij VKWV. (foto DB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.