Winkel Sport wil in slotseizoen nog de beste West-Vlaamse amateurclub zijn: “Die ambitie leeft wel”

De kern van Winkel Sport is niet breed meer, maar de jongens die er nog zijn doen het week na week.
Wouter Vander Stricht

Winkel Sport won zopas van OHL B dankzij twee goals van Jeremy Perbet, en wipt zowaar naar de vijfde plaats. Het laatste seizoen van rood-zwart op dit niveau kan Winkel Sport zowaar als de beste amateurclub van West-Vlaanderen afsluiten. “Een ambitie die wel leeft”, zegt sportief manager Patrick Rotsaert. “Maar we hebben nog drie verplaatsingen voor de boeg.”

Winkel Sport staat momenteel voor het laatste vierluik in eerste nationale. Na dit seizoen houdt Winkel Sport ermee op op dit niveau en gaat het verder met de B-ploeg die straks allicht nog de eindronde in derde provinciale mag betwisten. Met oud-trainer Luc Messelis die voor de eerste drie promoties zorgde, sponsor en voorzitter Geert Cool die uit drie decennia zijn favoriete elf distilleerde en Romain Germonprez, die 30 jaar lang secretaris was, blikten we al terug in onze retroreeks. Maar op dit moment doet het A-team van Winkel Sport het uitstekend. Het wipte zopas over Knokke en is op dit moment de hoogste gerangschikte West-Vlaamse amateurclub, in een reeks waar heel wat teams meerdere profs onder contract hebben. “We hebben nog drie verplaatsingen en nog één thuiswedstrijd voor de boeg en het hangt allemaal dicht op elkaar. Het wordt lastig, maar die ambitie leeft wel”, zegt Patrick Rotsaert.

Winkel Sport liet al heel wat spelers vertrekken en na het seizoen trekt het gros van de kern naar SK Roeselare dat ook nog op promotie naar de tweede afdeling VV (tweede amateurklasse, red.) aast. De meeste spelers hebben al een ploeg voor volgend seizoen, enkel Dimitri Mohammed die in de winterstop van Francs Borains naar WSP overstapt, is nog op zoek naar nieuw emplooi.

Na de zege leidde de scorende Perbet, die ondertussen al 12 keer de weg naar de netten vond, het feestje met de supporters (zie hieronder).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier