Tennis – Xavier Malisse: “In problemen door papierwerk”

Redactie KW

Xavier Malisse moet zich net als Yanina Wickmayer komen verantwoorden bij het Vlaams Doping Tribunaal (VDT) omdat hij inbreuken gepleegd heeft op de ‘whereabouts’-regels.

Malisse vergat tweemaal via het internet zijn verblijfplaats in te geven en bovendien miste hij nog een dopingcontrole. “Die gemiste controle is een zaak van papierwerk”, zegt de Kortrijkzaan in GvA. “Ik zou in de maand mei de kwalificaties spelen van Roland Garros, maar op het laatste moment besefte ik dat het geen zin had om in Parijs op gravel te gaan spelen. Ik ben dus naar Californië op hardcourt gaan trainen. Toen ben ik vergeten mijn verblijfplaats te
veranderen”, verduidelijkt Malisse.

“Ik heb een toernooi gespeeld in Italië waar er noch in het hotel noch op de club internet was”, gaat de tennisser voort in HNB. “Wat doe je dan? En ik heb dit jaar al 41 correcties doorgevoerd”, stelt hij.

“Ik ben iemand die eerlijk is. Ik ben alleen door paperassen in moeilijkheden geraakt. Men moet ook nog menselijk blijven”, stelt Malisse, die op donderdag 9 oktober voor het VDT moet verschijnen.

Dinsdag komt Malisse (ATP 150) in de eerste ronde van de Ethias Trophy in Bergen uit tegen de Duitser Michael Berrer (ATP 120). (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier