Niels Reynvoet en Kris D’alleine winnen Rallye de Wallonie

Winnaar Niels Reynvoet met West-Vlaamse copiloot Kris d’alleine hier in actie tijdens de Rallye de Wallonie. © DM
Jeroen D'Hulster Medewerker KW

Reningenaar Kris D’alleine heeft als corijder van Oost-Vlaming Niels Reynvoet (Citroën C3 Rally2) de Rallye de Wallonie gewonnen, de vierde manche van het Belgisch kampioenschap.

Reynvoet en D’alleine vertrokken zondagmorgen pas als zesde, maar onder meer dankzij een juiste bandenkeuze voor de regenachtige slotproef wisten ze de wedstrijd alsnog naar hun hand te zetten. Het duo verstevigt hiermee hun leidersplaats in het BK.

Izegemnaar Jasper Vermeulen finishte als vijfde aan de zijde van Vincent Verscheuren (Citroën C3 Rally2). Avelgemnaar Lander Depotter (Renault Clio Rally3) werd de eerste West-Vlaamse piloot op een twaalfde plek na een knap debuut in de Rally3-categorie. Stadenaar Jonas Dewilde (Opel Corsa Rally4) eindigde als derde in zowel het Junior BRC als de Stellantis Cup.