Niels Reynvoet en Kris D’Alleine realiseren dubbelsag: winst in de TAC Rally en leider in het Belgisch kampioenschap

(Foto David Mares)
Filiep Masselin
Filiep Masselin Rallymedewerker KW

Niels Reynvoet (Citroën C3 Rally2) heeft zaterdagavond de TAC Rally gewonnen. Hij reed van start tot finish aan de leiding en had bij aankomst een voorsprong van 22,8 seconden op Vincent Verschueren (Citroën C3 Rally2). John Wartique (VW Polo R5) finishte als derde. Niels Reynvoet wordt ook de nieuwe leider in het BRC D1.

Ondanks het feit dat de TAC Rally dit jaar onderverdeeld werd in de Divisie 2 van het Belgisch kampioenschap rally kreeg de dynamische ploeg van TAC toch verschillende titelkandidaten aan de start.

Oost-Vlaming Niels Reynvoet zette op de eerste proef een kanontijd neer en zette daarmee de achtervolgers meteen onder druk. Cedric Cherain, de winnaar van de TAC Rally vorig jaar, reageerde met twee besttijden op een rij, maar ging op de vernieuwde snelheidsrit van De Oosthoek van de weg af. Zijn Hyundai was niet zwaar beschadigd, maar er waren te weinig toeschouwers om de wagen snel weer op de weg te krijgen. Met een tijdsverlies van elf minuten besloot Cherain de handdoek te gooien.

Ondertussen hadden Reynvoet en D’Alleine hun voorsprong uitgebouwd tot een halve minuut en gaven ze die voorsprong niet meer uit handen en dit ondanks een sputterende motor tijdens de laatste drie klassementsproeven.

Niels Reynvoet had meer dan één reden om feest te vieren want nadat hij eerder de TBR Rally, de Rally van Wervik, de 6 Uren van Kortrijk en de Omloop van Vlaanderen won kon hij nu een vijfde West-Vlaamse proef aan zijn palmares toevoegen. Daarenboven neemt hij met deze overwinning de leiding in het Belgisch kampioenschap. Ook voor copiloot Kris D’Alleine uit Ieper was dit een speciale zege want het is zijn eerste overwinning in een rally van het Belgisch kampioenschap.

Veel progressie

Vincent Verschueren en Kortrijkzaan Mathieu Vynckier reden gans de rally op de tweede plaats en waren vooral zeer tevreden over het feit dat ze veel progressie gemaakt hadden met hun pas aangeworven Citroën. Ze realiseerden enkele snelste tijden en dat voor hun eerste rally op een droog wegdek.

De resterende podiumplaats ging naar de ex-circuit piloot John Wartique die het uitstekend deed voor zijn tweede deelname aan de TAC Rally. Nikolas T’Joen uit Dentergem navigeerde Fred Miclotte naar de vierde plaats en winst bij de Masters(categorie voor piloten ouder dan 50 jaar). Zij willen op regelmaat hoog eindigen in de Belgische titelstrijd.

Na het vroegtijdig uitvallen van Kurt Boone en het terugvallen van Bjorn Syx (één klein foutje kostte hem tien minuten) was Paul Lietaer de beste West-Vlaamse piloot. Hij werd achtste in het algemeen klassement en won het historic gebeuren met negen minuten voorsprong.

In de fel betwiste M-Cup was het Kurt Braeckevelt die aan het langste eind trok. De garagehouder uit Oostrozebeke profiteerde optimaal van het uitvallen van de Nederlander Mats Van Den Brand en realiseerde bovendien nog een dubbelslag want hij won ook nog de Divisie 2.

De volgende BRC-wedstrijd is de Rally van Wallonië, die eind deze maand wordt gereden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier