“Nieuw stadion Brugge komt er ook zonder WK”

Redactie KW

UPDATE – Club Brugge-voorzitter Pol Jonckheere heeft donderdag vanuit het Griekse Thessaloniki gereageerd op de toewijzing van het WK 2018 aan Rusland, waardoor België en Nederland met lege handen achterbleven. Jonckheere is trots op de campagne die de Lage Landen samen gevoerd hebben en is er bovendien zeker van dat er toch een stadion op de Brugse Chartreusesite zal komen.

“Voor het Belgische voetbal is de FIFA-beslissing uiteraard een spijtige zaak. België had zich als voetballand kunnen optrekken aan de organisatie van het grootste sportevenement ter wereld. Anderzijds mogen we fier zijn over de originele wijze waarop we samen met Nederland campagne hebben gevoerd. Er is bijzonder hard gewerkt, we hebben veel geleerd en dit is zeker niet voor niets geweest. Er werd een belangrijke impuls gegeven tot de noodzakelijke vernieuwing van de infrastructuur in ons land.

“Accommodatie moet er komen”

Nu dient bij iedereen het besef aanwezig te zijn dat die inhaalbeweging inzake accommodaties er absoluut moet komen, ook zonder een WK in België en Nederland. Specifiek wat Brugge betreft ben ik er van overtuigd dat de planning voor het nieuwe stedelijk stadion voor Club en Cercle op de Chartreusesite niet wordt teruggedraaid. De afgelopen weken heeft burgemeester Patrick Moenaert zeer duidelijk aangegeven dat de bouw van een nieuw, modern stadion – waarbij de huidige problematiek van capaciteit, comfort en mobiliteit volledig wordt opgelost – niet gekoppeld is aan de FIFA-beslissing over de toekenning van de WK-organisatie”, aldus Jonckheere.

Andere reacties

De Witte Pion wil dan weer dat de locatie in het Charteusegebied herbestudeerd wordt, terwijl Voka aandringt bij de stad om door te gaan met de plannen, liefst in een multifunctioneel project. Cercle Brugge van zijn kant heeft vraagtekens bij de capaciteit van 40.000 zitjes. Het stadiondossier is onlosmakelijk verbonden met de WK-toekenning, vindt Cercle Brugge. Nu het WK niet naar Nederland en België komt, is er geen noodzaak meer voor een stadion met 40.000 plaatsen. Yvan Vandamme (Managing director Cercle Brugge): “De capaciteit van 40.000 netto, dat betekent bruto 45.000, met behoeften voor de pers en vips. De kandidatuur voor België valt nu weg. De vraag is te stellen of die capaciteit van 45.000 bruto nog wel hoeft.”

(Belga/FV/BS)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier