Maxime ‘MadMax’ Blieck uit Oostkamp kroont zich tot beste ‘B-girl’ van België

Maxime Blieck won het officieuze BK breaking in Luik. © Red Bull BC One
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Maxime Blieck, beter bekend als ‘MadMax’, heeft het officieuze Belgisch kampioenschap breaking gewonnen. De Oostkampse verzekerde zich daarmee van een ticket voor het WK in Brazilië.

In Luik namen de acht beste B-girls en zestien beste B-boys van ons land het zaterdagavond tegen elkaar op. Ze streden voor de titel in de Red Bull BC One Cypher Belgium, zeg maar het Belgisch kampioenschap breaking. Breaking is een combinatie van danskunst en sport en wordt vaak verkeerdelijk breakdance genoemd. De overwinning was voor ‘MadMax’, die voluit Maxime Blieck heet en afkomstig is van Oostkamp.

Dankzij haar overwinning in Luik plaatst de West-Vlaamse zich voor de Red Bull BC One World Final, het officieuze wereldkampioenschap. Dat vindt op 7 december plaats in het Braziliaanse Rio de Janeiro. In 2021 schopte Blieck het ook tot die wereldfinale. Ze pakte toen zilver. Ze veroverde ook al eens brons op het EK breaking.

Voor ze een nieuwe gooi doet naar de wereldtitel, moet MadMax nog aan de bak in Parijs. Breaking maakt immers voor het eerst zijn opwachting op de Olympische Spelen.

Lees ook: “Ik wil goud op de Spelen”.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier