Honderden lopers trotseren weer en wind langs het kanaal

Heel wat moedigen kwamen zaterdag langs het kanaal Oostende-Gent lopen. © GD
Redactie KW

Zaterdagnamiddag ging de tweede wedstrijd van het Vaartloopcriterium van start in het sportpark Drogenbrood in Beernem. Enkele honderden moedigen startten voor een ren van 14 of 31 kilometer langs het kanaal Oostende-Gent.

Een echte wedstrijd kan je het niet noemen want uiteindelijk werden er geen winnaars op het podium geroepen. “Inderdaad, deelnemen is veel belangrijker dan winnen”, vertelt organisator Bert Goos. “Iedere deelnemer krijgt evenveel punten, ongeacht de plaats of tijd die de atleet behaalt. De nadruk van deze wedstrijd ligt vooral op het recreatief lopen en niet zozeer op de competitie. Deze punten tellen dan mee voor het klassement dat later opgesteld wordt”.

Er waren slechts twee afstanden voorzien die in twee aparte lussen werden gelopen. De eerste lus voerde de lopers langs de boorden van het kanaal. De tweede lus zond de deelnemers dan het Beverhoutsveld in voor 31 kilometer. “Er was nog een lus voorzien om tot de afstand van een marathon te komen maar daar hebben de verantwoordelijken van de werken aan het fietspad te zuiden van de vaart een stokje voor gestoken. We kregen geen toestemming om door de werkzaamheden te lopen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier