Dylan Voet loopt 100 kilometer van Kortrijk naar Waterloo (en mag de trappen op)

Redactie KW

De Harelbekenaar slaagde in zijn opzet. Hij legde de afstand tussen Kortrijk en Waterloo af in 8u56.

“Het triatlonseizoen kan wegens het coronavirus niet doorgaan”, vertelt de 26-jarige atleet van No Limit Team Zwevegem Avelgem. “Het is zoeken naar een uitdaging. Daarom koos ik voor deze mooie challenge.”

“Geen wereldkampioenschap, wel deze challenge”

“Tot kilometer 50 was het echt genieten. Dan kwam ik de man met de hamer tegen. Aan kilometer 70 ging het opnieuw erg goed. Ik besloot wijselijk om niet te versnellen. De laatste kilometers waren moordend. Het glooiend parcours kende 710 hoogtemeters. Het warme weer maakte het niet makkelijk. Al bij al ben ik heel tevreden met mijn uitdaging. Ik was dan ook trots dat ik de trappen op mocht, richting het herdenkingsmonument De Leeuw van Waterloo.”

“Vandaag zou het wereldkampioenschap middle-distance triathlon plaatsvinden in het Sloveense Samorin, mocht de coronavirus niet uitgebroken zijn. Op dat kampioenschap wilde ik goed presteren. Ik kon dan wel niet deelnemen aan het kampioenschap, vandaag was ook een ferme uitdaging. Of er nog een soortgelijke challenge komt als die van vandaag? Dat hangt af van het coronavirus én van hoe snel we wedstrijden mogen organiseren.”

(ELD)

Voor meer relevante informatie, zie ook Huis te huur in Waterloo

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier