Drietal loopt marathon langs de Leie

De doortocht in Ooigem. © ELD
Redactie KW

Door het wegvallen van alle marathons tot nader order besloten drie teamleden van het Kortrijkse Aqua Protect 3 Team zelf het initiatief te nemen en hun ‘Marathon 4’59″‘ te organiseren.

Het doel was duidelijk voor de trainingsmakkers: de 42,195 kilometer onder de magische grens van drie uur beëindigen. Al vlug was duidelijk dat het trio, dat de hulp kreeg van ‘hazen’ Steven Cossement, Michael Vannieuwenhuyse en Bram Decaevel, een flinke gooi deed om te slagen in hun opzet.

Het startschot weerklonk aan de Batoo Wakeboard Club in Kuurne omstreeks 8.15 uur en ging langs de Leie met als keerpunt in Ooigem. Vanaf dan was leek een stevige wind de spelbreker te worden. Niets was minder waar. Het tempo bleef hoog, ook in de tweede van drie te lopen rondes.

Uiteindelijk slaagden Dante Struyve, Matthias Deslee en Thomas Van Esbroeck met brio in hun opzet voor de talrijk opgekomen supporters. Dante liep na 2u53’42 over de eindmeet aan De Banmolens. Matthias na 2u56’53 en Thomas na 2u57’03. Een medaille en een coronasleutel ontworpen door Thomas waren dan ook een welverdiende beloning.

(ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier