Derde editie van grensloop in Menen is voltreffer

Het podium bij de mannen. © HV
Redactie KW

Niet alleen de zon, maar ook 900 atleten daagden vrijdag op voor de loopwedstrijd door het hart van de grensstad.

Naast diverse jeugdlopen stond ook een wedstrijd over 5 en 10 km op het programma. Op de 5 km was het Wevelgem boven. Bij de mannen behaalde Davy Stieperaere vlotjes de zege. Met zijn 15’40” was hij bijna 40 seconden sneller dan Otegemnaar Stephen Soetaert (16’19”). Geluwnaar Robin Schuermans vervolledigde het podium. Lies Deruddere was de snelste bij de vrouwen (18’36”). De Wevelgemse ging Deborah Ghyselen (Menen) en Tessa De Schipper (Kortrijk) vooraf.

Op de 10 km was er bij de mannen geen kruit gewassen tegen Kortrijkzaan Mathijs Casteele (32’14”). Hij duldde drie ronden het gezelschap van triatleet Brent Patteeuw (Blankenberge), maar schudde die dan af in de slotronde. “Ik wist dat dit mogelijk was”, verklaarde Mathijs achteraf. “Mijn besttijd op 10 km is 30’15”. Dit was een goede prikkel voor de belangrijke steeplewedstrijd van volgende week in Oordegem.” Sven Vandenbroucke uit Moorsele werd derde.

Spannend bij de vrouwen

Bij de vrouwen ging het er heel spannend aan toe. Louise Bourgognon liep nagenoeg de hele wedstrijd in het spoor van Biancia Serroen (Geluwe), maar in de slotkilometer had de Wervikse nog een ultieme demarrage in huis. “Dit is echt wel heel leuk, want ik loop niet zoveel wedstrijden”, vertelde de 22-jarige studente handelsingenieur. “De vele supporters hebben me naar de zege geschreeuwd. Ik hoop dat ze volgende week opnieuw doen in Dwars door Wervik.” Hilde Hindryckx uit Roeselare werd derde.

(GO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier