Brugse schaatser Mathias Vosté promoveert naar A-groep

Mathias Vosté © (Foto Belga)
Redactie KW

Op de wereldbekerwedstrijden in het Nederlandse Heerenveen boekte de Bruggeling in de B-groep een verrassende overwinning op de 1.500 meter in een nieuw persoonlijk record.

De ijsbaan Thialf in Heerenveen is Mathias Vosté niet onbekend. De 24-jarige Bruggeling woont er nu reeds drie jaar in de buurt en het belangrijkste schaatsstadion van Nederland is waar hij ook traint.

Op de tweede dag van de ISU World Cup zegevierde Vosté in de B-groep van de 1.500 meter in 1:46’51”, of een nieuw persoonlijk record, met 36 honderdsten van een seconde. Door deze overwinning, in een deelnemersveld van 34 schaatsers, promoveert hij naar de A-groep.

In de eerste weken van het schaatsseizoen met twee wereldbekerwedstrijden in Japan en een in Polen had Vosté zich niet kunnen onderscheiden. Op de 500 en 1.000 meter eindigde hij in de B-groep steeds in de middenmoot. Twee afstanden die hij in Heerenveen nog moet schaatsen.

Mathias Vosté bevestigde zijn uitstekende prestatie van zaterdag en werd zondag tweede in de B-groep van de 1000 meter. In 1’09″35 was hij 69 honderdsten van een seconde trager dan de Japanse winnaar Masaya Yamada. De tijd van Vosté was niet meer dan 23 honderdsten boven zijn nationale record, dat hij op 10 december 2017 op de piste van Salt Lake City schaatste. Door dit resultaat promoveert de Bruggeling ook op deze afstand naar A-groep.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier