Zevende opeenvolgende nederlaag voor Sijsele One

Dierickx scoorde zes punten, Van Impe twee. © MD
Redactie KW

Sijsele One is er niet in geslaagd om de negatieve reeks af te sluiten en een derde competitiezege te boeken. Bij LDP Donza ging het, na een verdienstelijke wedstrijd, onderuit met 95-82.

Coach Kris De Pauw had zijn mannen opgedragen dat ze nog een eitje te pellen hadden na het onfortuinlijke verlies op de vorige speeldag. Malalu, de Nederlandse aanwinst, mocht voor het eerst in de basis starten en zette de eerste score op het bord. De thuisploeg ging heel even naar een 13-8 voorsprong, maar De Coessemaeker en Verborgt repliceerden gevat en zorgden ervoor dat er na 10′ geen afscheiding meer was: 21-21.

Verborgt hernam meteen met een driepunter. Toen Malalu hem dat even later tot tweemaal toe nadeed, leidde Sijsele zelfs met 35-40, maar de thuisspelers reageerden al even gevat. Beide ploegen doken met 40-40 de kleedkamer in voor een korte rustpauze.

Sijsele leek die het best verteerd te hebben, want na 42-46 en 47-51 bleven ze tot 52-56 leiden. Tijd voor de traditionele inzinking, zo leek het wel, want de 12-0 die volgde, was alweer beslissend: 66-58 na het derde quarter.

De kloof was gemaakt en wat topscorer De Coessemaeker, Maes en Malalu nog probeerden, ook de zege en de bijhorende punten waren hen andermaal door de vingers geglipt.

(MD)

Maes 13, De Coessemaeker 27, Verborgt 8, Malalu 19, Dierickx 6, Van Impe 2, De Pourcq 4, De Baene 3, Delplancq.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier