Zes bommen van Simon Buysse in Oostendse veertiger

Filou Oostende stuurde Luik met een veertiger (102-62) naar huis. Vijf Oostendenaars eindigden in de dubbele cijfers.

Schwartz (gebroken duim) en McIntosh (verzwikte enkel) ontbraken bij Filou Oostende. De beloften Sam Lambrecht en Quinten Smout behoorden tot de wedstrijdselectie. Luik was met acht Belgen naar de kust gereisd.

Angola, Mwema en Sylla ondernamen de eerste doelpogingen maar telkens landden die ballen slecht. Met zeven punten aan 100 % stuurde Baptista de Luikenaars naar een 2-7-voorsprong. Met een verre bom bracht de ingevallen Buysse de Oostendenaars diep in de achtste minuut voor het eerst voorop: 14-12. Oostende rondde het initiële kwart af met een 20-17-voorsprong.

Buysse en Desiron duwden snel door naar een verschil van acht eenheden: 27-19. In de zeventiende minuut kreeg ook Sam Lambrecht zijn speelkans. Een bom van Djordjevic en twee dunks van Buyschaert kleurden de twintigste minuut. Maar de uitblinker van de eerste helft was Baptista die 17 punten aan 81 % scoorde.

Een verdienstelijk Luik bleef nog tot 53-44 de Oostendenaars kietelen. Toen namen Sylla en co definitief afstand, eerst naar 60-44. Luik tekende nog drie puntjes aan waarna Buysse met twee bommen de kloof naar een dikke twintiger deed toenemen: 74-47 aan het halfuur. Nadat Desiron een mooie assist van Sam Lambrecht gaf, bracht Sylla bij 80-49 zelf de dertiger op het bord. Op zes minuten van het einde kreeg ook Quinten Smout speelgelegenheid. Het vijftal Buysschaert-van der Vuurst-Lambrecht-Desiron-Smout speelden de wedstrijd uit. Meer zelfs, met enkele leuke bommen verzorgden ze een nieuw maximaal verschil bij de eindstand. Van der Vuurst vlamde de 102-62-cijfers op het bord.

De 120 basketliefhebbers uit Sijsele die speciaal voor Simon Buysse naar de middenkust waren gereisd, hadden ook genoten van deze zaterdagavond aan zee. Buysse was goed voor 22 punten (6 op 6 bommen en 2 op 2 tweepunters) aan 100 %.