Voormalig Oostende-coach Nick Nurse verkozen tot NBA-trainer van het seizoen

© (Foto Belga)
Redactie KW

De trainer van de Toronto Raptors, Nick Nurse is verkozen tot NBA-trainer van het seizoen 2019-2020. Dat heeft de Noord-Amerikaanse basketbalfederatie zaterdag bekendgemaakt. In 1998 was Nurse nog even aan de slag in ons land voor Oostende, met weinig succes. Al na een half jaar moest hij opkrassen bij de kustploeg.

Nurse, die de Raptors vorig seizoen naar de titel leidde, volgt Mike Budenholzer (Milwaukee) op de erelijst op. Het jaar daarvoor won Dwane Casey, eveneens van de Raptors. De trainer van het Canadese team kreeg van de journalisten 470 punten, beduidend meer dan Budenholzer (147 ptn) en de coach van Oklahoma, Billy Donovan (134 ptn).

De 53-jarige Nurse is de eerste die in zijn carrière zowel in de NBA, als in de G-League (2010-2011), de wachtkamer voor NBA-talenten, tot Trainer van het Jaar verkozen wordt.

De laatste jaren werd de prijs voor beste coach tijdens een TV-show uitgereikt, eind juli. Vanwege de coronacrisis stapte de NBA terug over op een oud concept, waarbij de titel nog tijdens de play-offs wordt meegedeeld in een persbericht.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier