Nurse, die de Raptors vorig seizoen naar de titel leidde, volgt Mike Budenholzer (Milwaukee) op de erelijst op. Het jaar daarvoor won Dwane Casey, eveneens van de Raptors. De trainer van het Canadese team kreeg van de journalisten 470 punten, beduidend meer dan Budenholzer (147 ptn) en de coach van Oklahoma, Billy Donovan (134 ptn).

De 53-jarige Nurse is de eerste die in zijn carrière zowel in de NBA, als in de G-League (2010-2011), de wachtkamer voor NBA-talenten, tot Trainer van het Jaar verkozen wordt.

De laatste jaren werd de prijs voor beste coach tijdens een TV-show uitgereikt, eind juli. Vanwege de coronacrisis stapte de NBA terug over op een oud concept, waarbij de titel nog tijdens de play-offs wordt meegedeeld in een persbericht.

(Belga)

Nurse, die de Raptors vorig seizoen naar de titel leidde, volgt Mike Budenholzer (Milwaukee) op de erelijst op. Het jaar daarvoor won Dwane Casey, eveneens van de Raptors. De trainer van het Canadese team kreeg van de journalisten 470 punten, beduidend meer dan Budenholzer (147 ptn) en de coach van Oklahoma, Billy Donovan (134 ptn). De 53-jarige Nurse is de eerste die in zijn carrière zowel in de NBA, als in de G-League (2010-2011), de wachtkamer voor NBA-talenten, tot Trainer van het Jaar verkozen wordt. De laatste jaren werd de prijs voor beste coach tijdens een TV-show uitgereikt, eind juli. Vanwege de coronacrisis stapte de NBA terug over op een oud concept, waarbij de titel nog tijdens de play-offs wordt meegedeeld in een persbericht.(Belga)