Verdienstelijk Waregem verliest van Namur Capitale

Hanne Mestdagh verdedigt op Marie-Astrid T’jollyn.© (Foto VDB)
Hanne Mestdagh verdedigt op Marie-Astrid T’jollyn.© (Foto VDB)
Redactie KW

In de hoogste klasse van het damesbasketbal verloor ION Basket Waregem van profteam Basket Namur Capitele met 70-90.

Waregem nog steeds zonder de geblesseerde Vindevogel begon het best aan de partij. Tot 7-7 hield Namen gelijke tred. Bommen van Margot Vanhoutte en Nastja Claessens brachten de stand op 15-9. De bezoekers plaatsen echter een tussenspurt van 1-12. 16-21 na tien minuten. Scores van Saar Bogaert en Kaat Vanhoutte brachten de thuisploeg terug in het spoor: 21-23. Een nieuwe periode waarin Waregem bijna niet tot scoren kwam deed de kloof aandikken tot 31-47 halfweg. Margot Vanhoutte opende de tweede helft met een score en vrijworp. Hanne Mestdagh maakte op haar beurt drie punten vanop de vrijworplijn voor de bezoekers. Acht punten op een rij van Marie-Astrid T’jollyn zorgden voor de 55-74 na driekwart spelen. In een gelijk opgaande slotperiode (15-16) dikten Claessens en Bogaert hun punten nog aan tot respectievelijk 16 en 18 punten. Eindstand 70-90.

Voorzitter Dieter Debo van ION Basket Waregem was aangenaam verrast van het geleverde spel van zijn jonge ploeg. “Ik ben inderdaad heel tevreden met wat ik zag”, vertelt de Waregemnaar. “Spijtig van de tweede periode, maar deze jonge garde toonde dat het een vuist kan maken. Ik zag een sterke prestatie tegen een ploeg die toch wel top in België is. We kunnen met een goed gevoel vooruit kijken en verder bouwen aan het project dat we voor ogen hebben.”

Ook coach Jan Callewaert van Namen was vol lof over het jonge Waregem. Over zijn ploeg was hij iets minder enthousiast. “Waregem kwam voor de dag zoals ik had verwacht”, zegt de Wevelgemnaar. “Ze deden het job zoals het moet zonder complexen. Wij daarentegen speelden een snertmatch. Hier discussieerde ik ook na de wedstrijd over met de staff, maar hier is geen verklaring voor. We hadden vooraf nochtans de intentie om goed te spelen. Onze doelstelling blijft echter dezelfde. We zijn een outsider voor de titel. Daarvoor gaan we moeten rekening houden met Braine, Mechelen en SKW.”

(ELD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.