Sijsele One bijna gered na glansrijke overwinning

Rebound voor Mattias Palinckx van Sijsele VDB / BART VANDENBROUCKE © VDB

Eindelijk eens een rustige avond voor coach Kris De Pauw en verre van een close game: Fellows Ekeren boog ootmoedig het hoofd tegen een oppermachtig Sijsele: 109-70.

De thuisploeg begon geconcentreerd aan de wedstrijd en was meteen goed bij schot: 28-11 na het eerste quarter met 10 punten voor Palinckx en 9 voor De Coessemaeker. Bovendien was het reboundoverwicht aanvankelijk verpletterend.

Na amper 12′ had Sijsele een voorsprong van 20 punten bij mekaar gespeeld, een ongekende luxe dit seizoen: 35-15. De rust werd als het ware freewheelend gehaald bij 52-31 en drie spelers in de dubbele cijfers.

Wie dacht dat de tweede helft met de rem op gespeeld zou worden, kwam bedrogen uit. Dat gold eveneens voor wie iets te lang in de cafetaria bleef hangen, want in twee minuten zetten De Coessemaeker en co een 11-0 op het bord. Zelfs met vier spelers van de basis-5 op de bank ging het naar 84-44 na het derde quarter.

Het slotakkoord begon met enkele schoonheidsfoutjes, maar na een maximale 86-44 was het voor heel ‘t Veld alleen nog wachten op de century score. Die eer viel Mattias Palinckx te beurt op ruim twee minuten voor het einde. Hij mocht meteen het recital van applausvervangingen openen. Sijsele loopt ook verder weg van de degradatieplaatsen.