Sijsele onderuit tegen Guco Lier

© foto MD

Na een veelbelovende start, holde Sijsele driekwart wedstrijd achter de feiten aan. De ‘noodzakelijke’ overwinning werd veel te makkelijk weggegeven: 68-79.

Coach Kris De Pauw had zijn huiswerk nochtans goed gemaakt en wist perfect met welke wapens de Lierenaars naar ‘t Veld afgezakt waren. Het leek aanvankelijk dan ook veel te gemakkelijk te gaan voor Sijsele (7-0 en 16-5), maar dat zorgde al snel ook voor slordigheden en balverliezen. De bezoekers, die aan een extreem laag shotpercentage begonnen waren, kregen op die manier de kans om weer in de wedstrijd te komen: 20-16 na 10′.

De Sijseelse coach kreeg zijn mannen niet in het gareel en de balverliezen stapelden zich verder op. Bij het zoveelste zwakke moment kon uitblinker Vanden Eynde met een steal (en score) en een driepunter de bezoekers aan de rust op voorsprong shotten: 33-34.

Van kwaad naar erger

Na de koffie ging het van kwaad naar erger. In plaats van de verdediging te verstrakken, werd die alleen maar lakser. De Lierse jeugd speelde nu een klasse sterker en mocht aan het slotquarter beginnen bij 46-53.

Dat werd meteen een tienpuntenkloof. Bij 48-63 en toen de thuisploeg overschakelde naar een man to man defence volgde nog een korte heropleving (10-0), maar de achterstand helemaal overbruggen lukte niet meer.

De afwezigheid van Tibo De Coessemaeker kon maar gedeeltelijk als excuus gelden. Meerdere andere spelers bleven onder het verwachte niveau en dat resulteerde in een derde nederlaag. Volgende week krijgt Sijsele een weekje rust en dat zal welgekomen zijn om één en ander op een rijtje te zetten.

DE POURCQ 8, MAES 6, VERBORGT 20, DELPLANCQ 2, DIERICKX 16 (en 15 rebounds), De Baene 5, Van Impe 11, Diop, V. Arschoot.