Sijsele kan blitzstart niet verzilveren

Redactie KW

Ondanks het gemis van De Coessemaeker begon Sijsele furieus aan de zondagse thuiswedstrijd tegen Gembo Borgerhout. Toch zorgde dat niet voor een derde overwinning, want de Antwerpenaars stelden snel orde op zaken en wonnen uiteindelijk met 77-87.

Delplancq, Verborgt en Dierickx (met een alley oop) zorgden voor een droge 5-0. Een enige tegenscore niet te na gesproken ging het voor Sijsele snoeihard naar 11-2. Die kloof werd netjes op het bord gehouden, zodat ze op ‘t Veld het eerste quarter afsloten met een enigszins verrassende 23-11.

Verborgt zorgde nog voor een maximale 25-11, maar het spelbeeld zag er helemaal anders uit in het tweede quarter. De Sijseelse verdediging gaf een paar keer niet thuis en nog voor het rustsignaal hingen de bordjes in evenwicht (40-40). De Sijseelse ploeg dook met een dubbel gevoel de kleedkamer in, al zorgde Verborgt met zijn achtste rebound en elfde punt voor de kleinste bonus: 43-42.

De koffie bracht niet direct soelaas. Dierickx zorgde nog wel voor 47-44, maar liep meteen daarna tegen zijn vierde fout aan. Een bom van Maes was zowat het laatste feit waaraan de Sijseelse supporters zich enigszins konden opwarmen (50-49), daarna ging het snel bergaf met de lokalen. Halverwege het derde quarter plaatste Gembo een 0-12, waar de beperkte kern van coach De Pauw niet meer van leek te herstellen (56-65 na 30′).

De thuisploeg opende het slotquarter met een 6-0, wat weer wat moed gaf, maar die werd meteen de kop ingedrukt met een 0-7 aan de overkant. Aan de tienpuntenkloof wijzigde nauwelijks nog wat.

(MD)

MAES 13, DELPLANCQ 3, DIERICKX 7, VERBORGT 19 (15 rebounds), VAN IMPE 18, De Pourcq 6, De Baene 11, V. Arschoot.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier