Seizoen van SKT Ieper eindigt in kwartfinale van play-offs

(foto EF) © Eric Flamand
Redactie KW

Het heeft niet mogen zijn voor de jongens van Frederik Geldof in de beslissende play-offmatch op het veld van LDP Donza One. In De Pinte verloor SKT Ieper met 79-69. Toch verliet de ploeg het veld met opgeheven hoofd.

Halfweg het tweede kwart mocht Ieper even dromen van een stunt. “We stonden zeven punten voor”, weet Sam Lambrecht. “Daarna kwam LDP Donza weer op voorsprong, maar op vijf minuten van het einde naderden we op vijf punten. Het zat er dus zeker nog in, maar we forceerden het iets te veel en ook de vermoeidheid speelde een rol. In vijf dagen speelden we drie slopende partijen en dat is best pittig.”

In de kleedkamer heersten na de match gemengde gevoelens. “We zijn sportmensen en willen altijd winnen. Als je met 30 punten verschil verliest, dan kan je dat snel plaatsen. Bij tien punten denk je dat er misschien toch meer inzat en is het jammer dat het niet gelukt is. Al snel maakte de ontgoocheling plaats voor trots. We verlieten De Pinte met opgeheven hoofd en mogen tevreden terugblikken op ons seizoen. De coach was tevreden en het bestuur is dat ook. Als je in het begin van het seizoen zou gezegd hebben dat we zover zouden geraken, dan zouden er velen verbaasd gekeken hebben.”

Volgend seizoen

Ook op zijn eigen seizoen blikt de 24-jarige Nieuwpoortenaar tevreden terug. “Mijn statistieken waren goed. Na de reguliere competitie probeerden de tegenstanders mij vaker uit de match te houden, maar ik denk dat ik toch nog mijn steentje kon bijdragen. Het is de bedoeling om ook volgend seizoen deel uit te maken van deze ploeg. Tenzij er nog een unieke kans zou komen uit eerste klasse, maar dan moet het een heel interessant voorstel zijn. Ik zal niet zomaar mijn rol als titularis in Ieper opgeven.”

Afsluiter

Donderdag volgde nog een laatste training. “Een gezellig samenzijn dat we afsloten met een etentje. Op 8 mei is er nog de afsluiter met de hele club bij Unicars in Ieper. Ook daar ben ik graag bij.” (API)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier