Saar Bogaert is met DS Waregem op weg naar de titel

"Ons samenspel is zowel defensief als aanvallend heel goed", weet Saar Bogaert. © ELD
Redactie KW

De dames van ION Basket Waregem boekten vorig weekend hun 19de zege van het seizoen tegen Kangoeroes Pitzemburg Mechelen. Met nog zes speeldagen voor de boeg en twee wedstrijden meer gewonnen dan de tweede en de derde Phantoms Boom Two en Basket Willebroek One lijkt de ploeg van sterkhouder Saar Bogaert (25) op weg naar de titel. De Waregemse verpleegkundige is net als haar team aan een sterke campagne bezig.

1. Je bent de enige overgebleven speelster van DS Waregem die twee seizoenen geleden nog in eerste nationale uitkwam. Was het een aanpassing om een reeks lager te spelen?

“Dit is nu ons tweede campagne in eerste landelijke. Vorig jaar was dit toch wel even aanpassen. Toen was ik nog de youngster van de ploeg, nu een van de meest ervaren speelsters. De trainingen waren aanvankelijk minder intens en minder tactisch. Nu zijn we wel op beide vlakken een serieuze inhaalbeweging aan het maken. Dat merk je ook aan de voorbereidingen.”

2. Jullie voeren al het volledige seizoen de rangschikking aan. Hadden jullie dit verwacht?

“Een topvijfstek mochten we toch wel na een degelijk eerste seizoen ambiëren. Doordat sommige ploegen sterker voor de dag komen, ging dat zeker geen sinecure zijn. Maar al vanaf de eerste speeldag tegen SKW wisten we dat er wel iets mogelijk kon zijn. Zo bleek ook. We zijn er enkel maar op vooruitgegaan.”

3. Wat maakt dat jullie zo sterk voor de dag komen?

“Ons samenspel is zowel defensief als aanvallend heel goed. We spelen naarmate het seizoen vordert nog meer als ploeg. Iedereen kan scoren en doet zijn job in verdediging. Dat maakt dat we nu helemaal bovenaan staan.”

4. Kan het nog misgaan?

“We hebben nog een niet te onderschatten programma voor de boeg. De buit is nog lang niet binnen. Om te beginnen hebben we een lastige klus naar BBC Houtem One. Daarna volgt nog eerste achtervolger Phantoms Boom, Blue Cats Ieper – die ons de eerste nederlaag aansmeerden – en daarna nog naar Kortrijk Spurs Two. We mogen er dus zeker niet van uitgaan dat de klus geklaard is.”

5. Wat indien jullie kampioen zouden spelen?

“Uiteraard gaan we hier voluit voor gaan. Indien we daarin slagen en de club beslist om de stap te zetten, dan zullen twee gerichte versterkingen zeker noodzakelijk zijn. Is dat niet het geval is er geen man overboord. Dit is echt wel een heel plezante reeks. Voor mezelf is het dan ook geen absolute must. De manier waarop het nu allemaal gaat, is heel goed. De sfeer in de ploeg is nu alvast optimaal.” (ELD)

Zaterdag 7 maart om 17.30 uur: BBC Houtem One – ION Basket Waregem One.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier